Smaken van WUR: bananenbrood voor Beasts

Xander Berkouwer deelt een recept voor energierijk bananenbrood.
Xander Berkouwer (26) student

In Wageningen vind je sterke smaken vanuit de hele wereld. Xander Berkouwer (26) uit Nederland is voorzitter van powerliftvereniging Wageningen Beasts. Hij deelt een recept voor energierijk bananenbrood.

‘Vroeger maakte mijn moeder altijd bananenbrood op momenten dat er gepresteerd moest worden, bijvoorbeeld bij wedstrijden of voor de studie tijdens de toetsweek. Toen ik ging studeren, zette ik deze traditie voort door bij elke tentamenweek bananenbrood te maken. En nu bak ik het ook voor het hele team als we roeiwedstrijden hebben. Zo hebben we altijd genoeg energie om te presteren.’

Bananenbrood voor 6 man:

Ingrediënten:

  • 250 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 6 eieren
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 4 tot 6 bananen (afhankelijk van de grootte)
  • 8 gram vanille-essence
  • 2 gram zout
  • (beetje melk)
  1. Verwarmd de oven op 180°C;
  2. Mix de zachte boter en suiker tot een romige massa;
  3. Voeg vervolgens de vanille-essence toe;
  4. Doe de eieren er een voor een doorheen, zorg ervoor dat het goed gemixt is;
  5. Voeg met kleine beetjes tegelijk al het zelfrijzend bakmeel erbij, tip: gebruik een zeef om het te doseren;
  6. Voeg er een scheutje melk bij als het deeg te dik wordt, maar niet te veel, want door de bananen wordt de mix weer vloeibaarder;
  7. Snijd 2 tot 4 bananen in blokjes en mix die het door het beslag;
  8. Snijd 1 banaan in kleine stukjes en lepel die door het beslag;
  9. Stort het beslag in de bakvorm en leg de laatste banaan in kleine stukjes erboven op;
  10. Laat in de oven ongeveer 60 minuten gaar worden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.