Argonauten halen geld op voor gehandicaptensport (update)

Vier aspirant-leden van een Argo-gezelschap houden roeimachine 24 uur lang draaiende.
Op de ergometer (roeimachine). Foto W.S.R. Argo

[Update]

In totaal hebben de vier jonge roeiers 1072 euro opgehaald voor het goede doel. ‘Meer dan we vooraf hadden gedacht’, vertelt Nander Jasperse (18). ‘We zijn alle mensen die gedoneerd hebben heel dankbaar. Ook ben ik trots op mijn mede-aspiranten en mezelf voor het voltooien van deze opdracht.’

[Oorspronkelijk bericht van dinsdag 13 februari]

De roeiers willen lid worden van het gezelschap ‘de Heeren van de Dodona’. Daarvoor moeten ze meerdere opdrachten uitvoeren, waaronder deze ergometer-challenge. Met de opdracht halen ze geld op voor het Fonds Gehandicaptensport. De vier aspiranten streamen hun actie live op Instagram.

Nander Jasperse (18), eerstejaars WUR-student en Argonaut, is een van de vier aspiranten. ‘We zijn maandagavond om 21.00 uur begonnen met deze opdracht. Omdat we met z’n vieren zijn, moeten we allemaal zes uur op de ergometer zitten. We doen dat in sessies van anderhalf uur. Zo heb je daarna viereneenhalf uur de tijd om te rusten en een dutje te doen. Vanavond om 21.00 uur zijn we klaar.’

De opdracht is een jaarlijks ritueel voor aspiranten van de Heeren van Dodona. Nieuw is dat de volledige ergometer-challenge live op Instagram wordt gestreamd, vertelt Jasperse. ‘We hebben er speciaal een account voor aangemaakt: HeerenvandeDodonatie.’ Op de profielpagina staat een link naar de website waar kan worden gedoneerd. Inmiddels staat de teller bijna op vierhonderd euro. Mocht iemand in één keer 250 euro doneren, laat Jasperse zich kaalscheren.

Beweging belangrijk

De aspirant-leden mochten zelf een goed doel uitkiezen waarvoor ze in actie zouden komen, vertelt Jasperse. ‘Als roeivereniging vinden wij sport en beweging belangrijk. Zo kwamen we uit bij het Fonds Gehandicaptensport.’

Inmiddels zit ruim tweederde van de ergometer-challenge erop. Hoe gaat het met de aspiranten? ‘Het is zwaar en oncomfortabel’, zegt Jasperse. ‘Maar je moet iets over hebben voor het goede doel. En zo met z’n vieren is het tegelijkertijd ook wel gezellig.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.