Look!

'Als ik een hele dag ga zwoegen in de UB, ga ik voor de zwerverjongetjes-stijl.'
Foto Linde Klop

Tekst Linde Klop

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek  zetten we die in de spotlights. Dit keer Belle Swanenberg, bachelorstudent Biologie.

‘Zoals sommige mensen een dag van tevoren al een hele outfit samen kunnen stellen, van shirt tot sok, heeft dat bij mij echt geen zin. Pas op het moment suprême kan ik beslissen wat ik wil dragen, waar heb ik vandaag zin in? Soms wil ik me netjes kleden, maar als ik een hele dag ga zwoegen in de UB, ga ik toch eerder voor de zwerverjongetjes-stijl: een groot shirt, met een nog grotere trui en een flink wijde broek.

Ik draag wel altijd mijn sieraden, om een beetje jeu te behouden. Een deel van die sieraden heb ik zelfgemaakt, een uit de handgelopen corona-hobby. Het begon met het in epoxy leggen van gedroogde bloemen die ik als kind maakte en is nu uitgegroeid tot vlindervleugel-oorbellen en schelpenringen. Zo straal ik zelfs op die taaie unidagen nog mijn eigen stijl uit. Alhoewel, tegenwoordig wordt mijn smaak toch voornamelijk gestuurd door mijn bankrekening. Om mijn stijl niet volledig te vergooien aan studenten-skeerheid ga ik daarom vaak tweedehands winkelen en schuw ik de salesrekken zeker niet. En als er dan een vlek of een scheur ergens in zit, dan fiks ik dat gewoon en blijf ik het dragen. Maar mijn lievelingstruc is gaan winkelen met mijn moeder. Onze smaken komen niet altijd overeen, maar soms, als dat wel gebeurt, dan wil mijn moeder nog weleens trakteren. Deze hele outfit komt van zo’n soort excursie, thanks mama!’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.