Column Steven: Elf natte maanden Klokkies kletsen

Compromitterende informatie over het drankgebruik van een Resource-columnist.
Steven Snijders

Vorig jaar schreef ik over mijn jaarlijkse periodieke onthouding van donkergroene pretcilinders. Ook dit jaar doe ik weer mee aan Dry January. Ik neem even aan dat je die column hebt gelezen en een feilloos geheugen hebt. Geen herhaling, ik gooi het over een andere boeg dit jaar. Dit keer ga ik frontaal in de aanval op mijn eigen column van toen. Ik drink toch niet voor niets 11 maanden per jaar wél? Veel columnisten, ook ondergetekende, nemen al opiniërend allerlei maatschappelijke verschijnselen de maat. Soms een beetje gratuit. Niet meer dan redelijk het wapen van de pen ook eens op jezelf te richten:

Die gast die zichzelf columnist noemt, vermeldde nadelige gezondheidseffecten, bijvoorbeeld een kater. Ik zeg: nou en? Zonder dalen geen pieken. Geen stabiele middelmatigheid, maar gewoon een lekkere uitsmijter. Wat betreft gezondheid op de lange termijn: het leven maximaal verlengen door niet te drinken kan ten koste gaan van onvergetelijke, grappige en uitzinnige momenten. De praktische uitwerking van verlengen is dan: verdunnen. Meeslepende emoties worden aangelengd met water, 0.0-tjes en kamillethee. Het leven verdiepen en verbreden is belangrijker. Geniet, maar drink met je maten.

Ik vind een biertje een fijn duwtje in de rug. Bij de tweede goudgele rakker slaat de hulpmotor echt aan

Compromitterende informatie over die ‘mijn 1776’-columnist: menig stuk van zijn hand is niet in complete nuchterheid tot stand gekomen. Tikkie hypocriet, alsmede ondankbaar, om zo’n kritische column over alcohol te schrijven. Ik vind een biertje een fijn duwtje in de rug. Bij de tweede goudgele rakker slaat de hulpmotor echt aan. Klokkies kletsen, een glaasje wit nippen of een speciaalbiertje proeven, laat creativiteit bloeien. Mocht deze huidige column naar jouw smaak van inferieure kwaliteit zijn, dan weet je waar het aan ligt.

Dry January vind ik nog steeds een goed idee, anders zou ik er niet opnieuw aan meedoen. Maar nu heb ik ook de andere kant van het verhaal benadrukt. Dat is geen kwestie van een boterzachte ruggengraat, maar van de veelzijdigheid van de werkelijkheid. Ik daag lezers en andere columnisten uit: welke mening of zienswijze van jezelf wil jij aanpakken of (de nek) omdraaien?

Steven (25) doet een master Economie en Beleid en loopt (liep) stage bij een onderzoeksinstelling op economisch gebied. Hij slaat graag van zich af op de squashbaan en staat altijd open voor een potje squash en een goed gesprek. Je kan hem hier mailen.

Meer columns:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.