Podium

Mips speelt op het Singer-songwriterfestival in Cultura.
Student Myrthe van Dok speelt binnenkort tussen de profs. Foto Sjoert Bakker

Wageningen weinig cultuur? Nee hoor! Als je goed oplet zie je overal mensen die muziek maken, poëzie voorlezen, fotograferen of kleding ontwerpen. In deze rubriek geeft Resource de creatievelingen van WUR een podium. Dit keer: Myrthe van Dok (artiestennaam Mips) die optreedt tijdens het Singer-songwriterfestival in Cultura in Ede op 27 januari.

Myrthe van Dok (22) heeft het druk: ze zit in het tweede jaar van haar master Biologie, doet haar thesis, werkt als student-assistent, is voorzitter van Popcultuur Wageningen én ze schrijft liedjes. Vanavond kan Resource haar vlak voor een open-podium avond in de Bblthk, waar ze een van die liedjes laat horen, nog even spreken. ‘Het heet Kustlijn’, vertelt ze. Als echte Wageninger haalt Myrthe haar inspiratie meestal uit de natuur. ‘Ik ben nu bezig met een album over water. Kustlijn gaat over de golven. Ze komen en gaan, brengen bijvoorbeeld schelpjes naar het strand of trekken ze weer mee terug. Het idee is dat alles tijdelijk is: de goede dingen en de slechte dingen.’

Deze open-podium avond in de bieb is informeel, iedereen mag iets voordragen. Myrthe treedt met haar zelfgeschreven liedjes op als Mips. Later deze maand is ze te zien en horen op het singer-songwriterfestival in Cultura.

Om als ‘amateur’ tussen de profs te zitten, voelt groots

Ze vindt dat een hele eer. ‘Ik heb een plekje gewonnen op dit festival met een optreden vorig jaar. Er komen singer-songwriters uit het hele land naar Cultura, zelfs eentje uit het Verenigd Koninkrijk. Sommige zijn bekend, of echt up-and-coming.’ In de line-up staan ook Jana Mila, Marise en Benedict Cork.

Zaterdag 27 januari dus, in Cultura. Tickets voor het festival (10 euro) zijn online te vinden op de website van Cultura. Mips is als eerste aan de beurt om op te treden en ze heeft er zin in. ‘Ik heb wel vaker opgetreden, maar om als ‘amateur’ tussen de profs te zitten, is spannender. Het voelt groots.’

27-01-2024 Singer-songwriterfestival | Cultura Ede (Molenstraat 45) | @cultura | 19:00 tot 23:00 uur

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.