Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Foto Ilja Bouwknegt

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we die in de spotlights. Dit keer Maxime Brandt (24, links op de foto) en Judith Su (26), masterstudenten Resilient Farming and Food Systems.

Maxime: ‘Mijn favoriete kleuren om te dragen zijn rood, paars en blauw, en die van Judith groen en oranje. Ik brei sinds een paar jaar best veel. Ik heb deze handschoentjes en deze sjaal gemaakt en onder mijn jas heb ik een gebreide bolero aan.’

Judith: ‘Max kan echt alles zelf maken. Ik brei nog niet zo lang, maar ik heb dus dezelfde handschoentjes en sjaal gemaakt. Ik kom uit Amsterdam en daar houden mensen zich erg bezig met hoe ze eruit zien. Ik vind dat voor mezelf niet zo interessant, maar door te breien gebeurt dat wel een beetje: je krijgt altijd een uniek kledingstuk. En je ziet hoe een draad wordt getransformeerd tot iets wat je kunt dragen.’

Maxime: ‘Toen ik heel klein was zei ik eens: ‘Ik wil later een Nederlandse breier worden in New York.’ Ik ben nu een half-Nederlandse breier in Wageningen, dus dat is leuk. Iets breien duurt lang, je wordt je ervan bewust hoe veel moeite elk kledingstuk kost om te maken. En een voordeel: als er een gat in komt, kan ik dat gewoon stoppen.’

Judith: ‘Levensduur, functionaliteit en stijl vinden we allebei belangrijk. Ik vind het ook mooi om zoveel moeite te stoppen in iets. En ook om het dan weg te geven.’ Maxime: ‘Onze vriendschap is ook deels breiend ontstaan! Het is echt een conversation starter.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.