Snorwedstrijd Argo voor goed doel

Twaalf ploegjes met besnorde studenten roeiden voor Movember.
Roeien met snor voor het goede doel. Foto W.S.R. Argo

De ‘Moustacht’ – een roeiwedstrijd tussen boten met acht besnorde roeiers en een stuur – werd vorig jaar voor het eerst geroeid. Toen deden er twee ploegjes mee, dit jaar waren het er twaalf. Met de wedstrijd werd geld opgehaald voor prostaat- en teelbalkankeronderzoek en mentale gezondheidsinitiatieven.

Heel november stond in het teken van de actie, vertelt Morris Koetse (21), een van de organisatoren van de Moustacht. ‘Je kon bijvoorbeeld de hele maand bitterballen bestellen voor het goede doel. Daarnaast haalden alle deelnemende ploegjes geld op voor de race.’

Er deden verschillende soorten teams mee, vertelt mede-organisator Jesper Tros (21). ‘Een oud-bestuur ploegje, een ploeg uit Utrecht, wat oud leden, een damesploeg. En de Oude Loelen, mannen van in de tachtig die elke zaterdagochtend bij Argo roeien.’

Uit de hand lopen

Zaterdag 25 november was het zover: de wedstrijddag. In races van twee boten tegen elkaar werd gestreden om een finaleplek. Elk ploegje kreeg twee pogingen om een goede tijd neer te zetten. De twee snelste boten streden vervolgens tegen elkaar in de finale, die gewonnen werd door Areion, een herengezelschap van Argo. ‘Toevallig zijn dat gasten van begin twintig, maar ook de damesploegen en de ouderen maakten kans’, vertelt Tros. ‘De roeibond heeft correctiefactoren, waardoor we de tijden op een eerlijke manier konden vergelijken. De Oude Loelen hadden dus ook kunnen winnen.’

In de actiemaand is tot dusver 1255 euro opgehaald. ‘Er komen nog donaties binnen, we hopen op 1500 euro uit te komen’, aldus Koetse. ‘Doneren kan nog steeds.’ Hij hoopt dat de Moustacht een Argo-traditie wordt. ‘Dat het elk jaar steeds iets meer uit de hand loopt, in de goede zin van het woord.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.