Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Foto Ilja Bouwknegt

Welmoed Elzinga (24), tweedejaars bachelorstudent Landschapsarchitectuur

‘Ik kleed me altijd in een mix van historische- en punkkleding. Dat zijn twee smaken die bij mij een beetje overlappen. Ongeveer zeven jaar geleden heb ik besloten geen nieuwe kleding meer te kopen. Sindsdien is mijn stijl wat weirder geworden. Ik vind het leuk om gelegenheidskleding, dus in mijn geval een fancy jurk, gewoon op een normale dag te dragen. Zo veel mensen hebben super leuke kleding in hun kast liggen die ze maar een keer per jaar dragen – zo zonde!

Ik geloof niet echt in het idee dat fast fashion niet lang meegaat: veel van de dingen die ik draag, zijn ook ooit gemaakt als fast fashion. Wel denk ik goed na over wat ik doe en ik koop dus niks dat nieuw is. Op dit moment koop ik de hele kledingkast van een meisje in Spanje leeg, via Vinted. Ik overleg veel met haar, soms moet ik er zelfs een spaarplan voor opzetten, haha. Vinted kan voor mij echt een obsessie zijn en om geld te besparen moet ik de app af en toe van mijn mobiel verwijderen. Maar er komen dus wel leuke contacten uit.

Landschapsarchitectuur is een creatieve studie – ik ben iedere dag aan het tekenen – maar dat zie je niet echt terug in de kleding die mensen hier dragen. Sommige mensen denken dat wat ik draag niet praktisch is, dat het snel vies wordt. Dat is helemaal niet zo, als je maar geen jurk draagt die tot de grond komt. Ik kom net zo veel buiten als anderen en dat lukt prima in deze kleding. Skinny jeans zijn waarschijnlijk onpraktischer.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.