Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Alicja Jelenska. Foto Ilja Bouwknegt

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we die in de spotlights. Dit keer Alicja Jelenska (25), masterstudent Food Safety.

‘Mijn kledingstijl is vaak gebaseerd op muziek uit de jaren ’70 en ‘80. ’s Ochtends luister ik dan naar bepaalde artiesten en zij helpen me mijn outfit van de dag samen te stellen. Vandaag waren dat Elton John en Joan Jett, dus deze outfit is een mix van die twee. Ik heb ook een zelfgemaakte David Bowie-mannequin die op mijn vensterbank zit en die heeft altijd het laatste woord over mijn outfits. Deze was dus goedgekeurd.

Foto Ilja Bouwknegt

‘Ik houd van winkelen in vintage- en tweedehandswinkels. Meestal hebben grotere steden meer bijzondere dingen dan de kleine steden. Utrecht is de dichtstbijzijnde stad met echt leuke kleding. Wanneer ik op reis ga naar een grote stad, zoals Berlijn, maak ik een lijstje met alle coole en betaalbare winkels waar ik heen wil. In de Emmaus in Wageningen vind ik af en toe ook mooie kledingstukken of accessoires. Ik houd van kleding met patronen en kleuren. Soms maakt een bepaalde accessoire, zoals een stropdas of bretels, een outfit helemaal af.’

‘Als tiener droeg ik altijd paarse kleding. Daarna, tijdens mijn bachelor, had ik een fase waarin ik alleen zwart-wit gestreepte shirts droeg. Ik vond het toen eng om dingen te dragen met meer kleur of andere patronen. Ongeveer twee jaar geleden ben ik dat wel gaan doen en dit is dus het resultaat. Soms passen de patronen niet helemaal bij elkaar, maar dat vind ik niet erg. Ik houd ervan wanneer mijn kleding er levendig uitziet.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.