‘WUR, steun Palestina’

Oproep om stevig signaal dat WUR oorlogsgeweld tegen burgers sterk veroordeelt.
Foto Shutterstock

Een groep medewerkers, studenten en alumni van WUR roept de raad van bestuur op een verklaring af te geven waarin ze het geweld in en de bezetting van Palestina verwerpt. WUR zegt geen positie te kiezen in dit conflict.

Ruim 25 studenten, medewerkers en alumni hebben een statement naar de raad van bestuur gestuurd met het verzoek zich uit te spreken voor steun aan Palestina en tegen het oorlogsgeweld tegen Palestijnse burgers. Ook vragen ze WUR studenten en medewerkers uit Palestina en Israël dezelfde inzet en steun te bieden als Oekraïense medewerkers en studenten kregen en krijgen tijdens de oorlog in Oekraïne.

‘We vragen WUR de stellingname op de website te publiceren’, zegt Beatriz Lopes Cerqueira. Zij is masterstudent en een van de initiatiefnemers van de oproep. ‘We kunnen nu niet stil blijven, terwijl deze geschiedenis wordt geschreven terwijl we toekijken.’ Het groepje rond Lopes Cerqueira bestaat uit 25 mensen. ‘Maar we groeien elke dag.’

Een woordvoerder van WUR laat weten dat het niet aan WUR is om positie te kiezen in dit conflict. ‘Wij zijn een universiteit, geen politieke organisatie. Onze gedachten zijn bij alle burgers die door dit conflict getroffen zijn. In hun belang hopen we dat het geweld van beide zijden stopt, zodat vrede en stabiliteit kunnen terugkeren.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.