Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Foto Ilja Bouwknegt

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we elke twee weken iemand in de spotlights. Dit keer Roald Nooijens, masterstudent Forest and Nature Conservation.

‘Ik haal veel inspiratie uit de fashionwereld. Daar zie je vaak de wat extremere uitingen en die probeer ik terug te brengen naar iets wat normaler te dragen valt. En ik ben de laatste tijd vaak in Rotterdam waar veel jongeren zich bijzonder kleden. Daarnaast zit mijn vriendin in de kunstwereld, dus zij inspireert me ook. De jongeren en de kunstwereld lopen voorop, zij zijn de pioniers van de mode, vind ik. Ik neem hun inspiratie mee en verdun het naar alledaags draagbare kleding.

Dus: kleurencombinaties, vormen, verhoudingen, welke rol spelen schoenen, hoe kan je nette kleding combineren in moderne vormen. Veel mensen gaan als vanzelfsprekend mee in alle mode-stromingen. Ik probeer me af te zetten tegen wat te veel gedragen wordt. Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar unieke, goede kleren in de ‘normale’ kringloopwinkels. Er zijn ook vintagewinkels waar elk kledingstuk interessant is, maar ik vind het leuk om juist in de rommel van een gewone kringloopzaak een bijzonder stuk te vinden. Ik koop daar vaak broeken die veel te groot zijn en die vermaak ik dan. Vaak wordt een kledingstuk pas leuk in combinatie met andere kledingstukken. Het enige wat ik nieuw koop, zijn schoenen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.