Nieuwe studenten verkennen Wageningen

Zo’n 2200 nieuwe studenten beginnen vandaag aan de AID, de Wageningse introductieweek.
AID 2023 begon in zonnige omstandigheden op de campus. Foto Luuk Zegers

Tijdens de Algemene Introductie Dagen (AID) kunnen de nieuwe bachelor- en masterstudenten elkaar, de stad, de campus en het studentenleven leren kennen. De nieuwkomers trapten op vrijdag 18 augustus op de campus af met de Campus Games. Later op de dag volgen verenigingspresentaties, een pub night en het campusfestival.

Eric Weyerstrass uit Duitsland is naar Wageningen gekomen voor de master Urban Environmental Management. Hij is op zoek naar zijn groepje en heeft ondertussen tijd voor een kort praatje. ‘Er is geen vergelijkbare studie in Duitsland. In Nederland zijn twee andere universiteiten met een vergelijkbaar programma, maar Wageningen heeft een goede naam als het gaat om Life Sciences. Zo ben ik hier terechtgekomen.’ Hij verwacht van de AID vooral alles te leren kennen. ‘Mensen leren kennen, de campus leren kennen en de stad Wageningen leren kennen. Dat is het wel zo’n beetje.’

Floor Wiegerinck studeert Landschapsarchitectuur en is AID-mamma. ‘Een studiegenootje zocht nog iemand om samen mentor te worden. Het leek me wel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en Wageningen te laten zien, dus besloot ik mee te doen.’ Zelf liep Wiegerinck de AID twee jaar geleden. ‘Dat was nog tijdens corona, heel anders dan nu, met kleinschalige activiteiten.’

AID-mamma Floor Wiegerinck met haar groepje. Foto Luuk Zegers

Gezelligheid

Wiegerinck hoopt dat de AID-lopers in haar groepje enthousiast worden over waar ze studeren. ‘Ik hoop dat ze hier snel hun plek vinden en misschien ook wel lid worden bij een vereniging. Dat hoeft niet, maar dan leer je wel meteen veel mensen kennen. We gaan ze gewoon alles laten zien en dan mogen ze zelf kiezen wat ze willen.’

Mirre Dingemanse gaat beginnen aan de bachelor Gezondheid en Maatschappij. ‘Ik koos voor Wageningen omdat dit de enige universiteit is met deze studie. Daarnaast lijkt het me ook een hele leuke universiteit – iets kleinschaliger dan bijvoorbeeld Rotterdam. Ik kom uit Zeeland, dus Rotterdam zou dichterbij zijn, maar alle verhalen die ik over Wageningen heb gehoord zijn superpositief. Inmiddels heb ik gelukkig een kamer.’

Dingemanse hoopt tijdens de AID de omgeving te leren kennen. ‘Dat ik de weg een beetje weet. En gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen natuurlijk. Ik heb er zin in.’

De AID 2023 duurt van vrijdag 18 tot en met woensdag 23 augustus. Het programma is hier te vinden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.