Look!

Rubriek over de mooiste mensen en de coolste outfits op de campus.
Imme wearing a yellow dress, open black shoes and a ratan bag Foto Resource

Op de Wageningse campus spot je de mooiste mensen en de coolste outfits. In deze rubriek zetten we elke twee weken iemand in de spotlights. Dit keer Imme Koster, die een vrije bachelor doet.

‘Mijn stijl is wat ze nu Y2K noemen, dus de mode uit de vroege jaren 2000. Low-waist broeken, veel kleurrijke kleding, veel glitter. Heel vrouwelijk maar zo overdreven dat het niet echt serieus te nemen is. Britney Spears is een inspiratie en ontwerpers zoals Alexander McQueen en Miu Miu. Ik heb lang getwijfeld of ik mode wilde studeren, maar die wereld is denk ik best wel toxisch.

Het geeft mij energie om zo rond te lopen. Ik probeer altijd een beetje een personage te zijn.

Zelf was ik net geboren toen deze kleding in de mode was. Ik denk dat je als opgroeiend kind toch iets meekrijgt van de mode om je heen. En als die dan terugkomt – het is nu best wel hip – dan krijg je daar een bepaald gevoel bij.

Het is een regel dat ik alleen tweedehands koop. Heel af en toe investeer ik in een nieuw kledingstuk. Dat limiteert me wel, soms zie ik iets tofs op Instagram maar kan ik het tweedehands niet vinden. Frustrerend.

Het jurkje dat ik nu draag, komt van Marktplaats. Ik vind hem heel leuk, hij heeft dat glitterige maar is nog low-key genoeg om overdag aan te doen. De schoenen zijn van mijn moeder geweest. Zij is trouwens ook echt een stijlicoon, ik heb veel van haar oude kleding overgenomen.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.