Dag lieve Milou

Vandaag nemen we afscheid van redacteur Milou van der Horst.
Milou van der Horst


In de Bevrijdingskerk namen we vandaag afscheid van Resource-redacteur Milou van der Horst (30). Ze begon tien jaar geleden als  studentredacteur en schreef na haar studie vele verhalen als freelancer.

Haar eerste verhaal in ons magazine ging over haarzelf. Ze studeerde Gezondheid en Maatschappij en als eerstejaars had ze al vijf jeugdboeken gepubliceerd. Toen wisten we al dat ze geen makkelijk leven leidde, ondanks haar altijd zonnige glimlach, interesse en enthousiasme. De boeken gingen over haar worsteling met anorexia. Van ontkenning, via opnames met dwangvoeding naar verwerking.

De afgelopen jaren genoten we van haar inzet en betrokkenheid. Altijd eerst vragen hoe het met ons ging, een lief kaartje rond kerst, een zelfgebakken taart. Als we iemand licht in het leven gunden, was het Milou. Maar het werd steeds donkerder en na het overlijden van haar moeder werd het leven te zwaar voor Milou.

Haar laatste grote verhaal haalde in februari de cover van Resource, het ging over religie op de campus. Uit de reacties van lezers bleek dat ze een verhaal van betekenis had geschreven. Ook was ze net gestart met de rubriek Falen & Opstaan. We zullen Milou verschrikkelijk missen en wensen haar familie en vrienden heel veel sterkte toe.

Rust zacht lieve Milou,

Namens alle collega’s van de Resource-redactie,

Willem Andrée

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.