Buiten je bubbel bij Hear Me Out

Nu in Forum en Aurora: audio-expositie met verhalen van Wageningse studenten.
Foto van een student die staat te luisteren naar de audio-expositie Foto Coretta Jongeling

Het lijkt alsof de tijd even stilstaat. Terwijl aan alle kanten mensen voorbijlopen in de drukke Forum-hal, sta ik met mijn koptelefoon op te luisteren naar iemand die vertelt hoe het is om als Chinese student de coronapandemie mee te maken.

De koptelefoon zit vast aan een knalroze luisterpaal, waar verschillende pictogrammen toegang geven tot een klein inkijkje in iemands leven. De vier palen – twee in Forum en twee in Aurora – zijn het resultaat van een samenwerkingsproject tussen de universiteit en Fun Times Wageningen, die al langer samen Storytelling Nights organiseren.

‘Door te luisteren naar persoonlijke verhalen kan je heel even meemaken hoe het is om iemand anders te zijn’, vertelt Diversity and Inclusion Officer Heather ten Ham, de initiatiefnemer van Hear Me Out. ‘Het leek me gaaf om daar een expositie van te maken. Daarmee bereik je veel meer mensen dan met alleen de live-evenementen.’

Niet afgeleid

Een ander voordeel van luisteren via een koptelefoon is dat je niet meteen hoeft te reageren. ‘In een gesprek ben je vaak tijdens het luisteren al bezig met wat je straks gaat zeggen, of wat je mening is over het onderwerp. Hier hoeft dat niet.‘

De zes verhalen zijn afkomstig van Wageningse studenten en worden door henzelf voorgelezen. ‘De verhalen gaan over anders zijn, maar ook over erbij horen, over je plek vinden in de wereld. Het zijn ervaringen van mensen die je normaal misschien niet iedere dag spreekt. Zo krijg je een ander perspectief.’ 

Nieuwsgierig? Je kan nog luisteren tot 30 april. In de komende maanden worden ook verschillende live storytelling-evenementen georganiseerd met als thema A Mile In My Shoes. Klik hier voor meer informatie.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.