Fataal ongeluk 18-jarige WUR-studente

Witte rozen op plek van het ongeluk: ‘You will always be loved’
De vlaggen op de campus hangen halfstok. Foto: DG.

Langs de Nijenoord Allee in Wageningen ligt een bosje witte rozen met een briefje: ‘You have and will always be loved’. Het gedenkplekje is voor een 18-jarige studente uit Wageningen die donderdag om het leven kwam. Zij werd op haar fiets aangereden door een taxibusje.

De studente werd aangereden bij het oversteken van een drukke weg. Vlakbij de locatie van het ongeluk is een gedenkplekje ingericht. Iemand heeft een bos witte rozen neergelegd, voorzien van het briefje met de boodschap aan de overledene.
De aanrijding vond donderdag rond 14.40 uur plaats op de Nijenoord Allee ter hoogte van de Hoevestein in Wageningen. De vrouw stak per fiets de weg over bij een oversteekplaats, waarna ze in botsing kwam met een naderende taxibus. Hulpverleners rukten massaal uit, maar konden niet voorkomen dat de vrouw overleed aan haar verwondingen.

Kinderen opgevangen

In de taxibus zaten meerdere kinderen. Zij zijn door de politie naar een opvangplek gebracht. De bestuurder van de bus, een 55-jarige vrouw uit Rhenen, werd na het ongeval aangehouden. Het aanhouden van de bestuurder is een standaardprocedure in geval van een ernstige aanrijding.
De vrouw zit niet meer vast, zegt een politiewoordvoerder. ‘Ze is donderdagavond na verhoor direct heengezonden.’

‘Middelengebruik uitgesloten’

Na het ongeval zijn er gelijk tests gedaan om middelengebruik door de bestuurder uit te sluiten. ‘Dat ís ook uitgesloten’, aldus de woordvoerder. ‘Ik denk dat het hier een tragisch ongeval betreft, maar er zal nog moeten blijken wat er precies is gebeurd.’ Het lopende onderzoek naar de precieze toedracht moet daar antwoord op geven. Het is volgens de woordvoerder ‘vrij standaard dat er na zoiets heftigs slachtofferhulp wordt aangeboden’. ‘Dat geldt voor zowel de bestuurder als de inzittenden.’

Vlaggen bij WUR-gebouwen halfstok

De overleden vrouw studeerde bij WUR, bevestigt een woordvoerder. Vlaggen bij gebouwen op de campus hangen vrijdag halfstok. ‘Het is een vreselijk ongeluk met trieste fatale afloop’, aldus de woordvoerder, die laat weten dat er ‘geschokt en aangedaan is gereageerd en onze zorg en aandacht is gericht op familie en betrokkenen’.

Dit artikel verscheen in De Gelderlander. Uit piëteit met de nabestaanden beperkt Resource zich voorlopig tot deze berichtgeving.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.