De Bijbaan: Maartje verkoopt sextoys

‘Ik vind praten over seks nooit ongemakkelijk.’
Foto: Guy Ackermans

Wie: Maartje Meyboom (21)
Wat: voorlichter en verkoper van sextoys
Waarom: zij raadt sextoys aan iedereen aan
Uurloon: €10 – €30 per uur (commissie op basis van verkopen)

De schoorsteen moet roken. Lenen bij Ome Duo kunnen we allemaal, maar er zijn ook studenten die hun geld op bijzondere manieren verdienen. In deze serie brengen we bijzondere bijbanen in beeld. Maartje Meyboom (21), bachelorstudent biotechnologie, werkt als voorlichter en verkoper van sextoys.

‘Om te studeren, heb je niet veel nodig. Eigenlijk alleen een laptop. Maar je kan het veel chiller maken met bijvoorbeeld een losse muis of toetsenbord. Dus die koop je. Op dezelfde manier kijk ik naar seksspeeltjes. Ik werk als ZZP’er bij Willie Homeparty. Zij krijgen boekingen, ik ga als consulent langs bij mensen thuis en zet daar een leuke avond neer.

Ik vind praten over seks nooit ongemakkelijk

Een beetje zoals een tupperwareparty. Ik neem een grote koffer mee met sextoys. Daar zit van alles in zoals vibrators, glijmiddellen, cockrings, buttplugs, aftrekeieren en bondagetouw. Ik vertel wat het is, hoe je het moet gebruiken en mijn eigen ervaringen met het speeltje. De artikelen gaan de groep rond, vaak onder veel gelach en gegil. De groepen zijn meestal super benieuwd en hyper. Ik ga weg met het gevoel dat ik een nieuwe groep vriendinnen heb gemaakt. Een bijkomend voordeel van deze bijbaan is dat ik de nieuwe speeltjes in het assortiment meekrijg om te proberen. Ik moet natuurlijk weten wat ik verkoop.
Ik heb zelf een keer een consulent geboekt met mijn gang in Duivendaal. Dat vond ik super interessant en zo ben ik bij mijn werkgever terechtgekomen. Ik vind praten over seks nooit ongemakkelijk, al merk ik bij anderen in de groep of in mijn eigen omgeving soms wel ongemak. Ik praat bijvoorbeeld weinig over mijn werk met mijn schoonfamilie. Ik ben heel vrij opgevoed. Seks moet je veel oefenen, kreeg ik als advies mee. Nu kan ik mijn kennis delen met anderen tijdens mijn consult. Ik geef ook aftrekworkshops. Op mijn aandringen is er nu ook een vingerworkshop te boeken. Ik wil eraan bijdragen de orgasmekloof te verkleinen. Daar ben ik heel feministisch in.’

Lees ook:Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.