Ook Actio open tijdens feestdagen

Na brief van WUR Council aan RvB extra flexwerkplekken eerste week januari.
Extra gebouw open op de campus tijdens feestdagen. Foto Resource.

Om energie en kosten te besparen besloot WUR de meeste gebouwen te sluiten rondom de feestdagen. Alleen Forum en de labs zouden open blijven. Na een brief van de WUR Council komt daar nu ook Actio bij.

Jelle Behagel, voorzitter van de WUR Council, reageert vanuit Canada waar hij de COP15 UN Biodiversity Conference bijwoont. ‘We hebben vorige week een brief verstuurd waarin de hoofdboodschap richting de raad van bestuur was dat we het sluiten van zoveel gebouwen tijdens de feestdagen buitenproportioneel vinden. Vooral de tweede week van de vakantieperiode – de eerste week in januari – de gebouwen sluiten behalve Forum, is verre van ideaal voor bijvoorbeeld docenten die hun onderwijs willen voorbereiden en dat thuis moeten gaan doen. Forum heeft namelijk geen standaard kantoorfaciliteiten. Ook de communicatie had beter gekund, bijvoorbeeld over hoe mensen nu een werkplek kunnen reserveren en wat die werkplek dan is.’

Lid van de raad van bestuur (RvB) Rens Buchwaldt en Harold Swartjes (directeur Facilitair Bedrijf) hebben na kennisname van de brief een gesprek gehad met de WUR Council. Ze hebben daarin beloofd de communicatie te verbeteren en aan het bezwaar over het sluiten van de gebouwen tegemoet te komen: in de tweede week van januari zal er ook een gebouw open zijn met goede kantoorfaciliteiten. Behagel: ‘Actio heeft een flexwerkindeling, dat is een uitkomst. Verder worden voor volgend jaar betere afspraken gemaakt en moeten de openingstijden van de gebouwen in de kerstperiode voor iedereen op een eerder moment helder zijn. Dus hoe het dit jaar is gegaan, is eenmalig, is ons beloofd.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.