Van wie is dit blauwe wagentje?

Het staat vaak voor Orion en lijkt zo weggereden uit een kinderboek.
Foto Ilja Bouwknegt

Uit het blauwe autootje komt een stekker die naar een eveneens blauw laadpaaltje loopt. Van wie is dat wagentje en waarom staat-ie daar? Resource ging op zoek naar de eigenaar.

We beginnen de zoektocht bij de receptie van Orion. De receptionist stuurt ons door naar de zesde verdieping, naar de afdeling practicum facilitaire ondersteuning (PFO). Daar werkt Tanja Borst, een van de enthousiaste bestuurders van het autootje.

‘We noemen hem onze Tesla. Dit elektrische wagentje is bestemd voor de mensen van de afdeling practicum ondersteuning. Deze afdeling zet alles klaar wat studenten gebruiken in de practicumzaal – alle apparatuur en eventueel glaswerk. We proberen in alle onderwijsgebouwen dezelfde apparatuur te hebben klaarstaan, maar soms zijn er extra spullen nodig. En soms moeten we dingen ophalen bij de leerstoelgroepen. Dan gebruiken we ons wagentje. We kunnen er een kar inladen en die zo vervoeren over campus.’

Eenkennig

‘Vroeger gebruikten we een gewone dieselauto voor al het vervoer, maar die was aan vervanging toe. Toen zijn we gaan kijken naar elektrische opties. Inmiddels is dit al onze tweede elektrische auto. Het is een handig ding en makkelijk te besturen. Er zit een kastje op waar je met je pasje kunt inchecken. Dat kunnen alleen de mensen van PFO. Als je niet van PFO bent, begint hij heel hard te piepen. Dus je kunt het proberen, maar dat valt niet aan te raden, nee. Het wagentje gaat niet zo hard.’

Je staat altijd een klein beetje voor schut wanneer je erin stapt

‘Je staat altijd een klein beetje voor schut wanneer je erin stapt. Vroeger moesten we er wel eens mee naar de Dreijen, heel Wageningen door. Dan rijdt er een hele stoet auto’s achter je aan. Een keer riep een jongen vanuit een auto die ons inhaalde “hé, mooie wagen!” Dat was leuk.’

‘Onze ‘Tesla’ wordt niet altijd goed opgeladen en als de batterij onder een bepaald percentage komt, stopt hij er gewoon mee. Hij kan dus soms leeg gaan terwijl je midden op de campus staat. Ja, dan moet je worden geduwd.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.