[De Neus] Cafetaria opent vestiging in Omnia

Nieuws met een luchtje.

Dialoogcentrum Omnia krijgt er een uitbater bij: Cafetaria De Berg zal over twee weken de deuren openen naast Faculty Club Novum. 

‘Eigenlijk slaan we de handen ineen’, vertelt eigenaar van De Berg Joost Hofstee. Hofstee nam zelf het initiatief om Omnia-cateraar Hutten te benaderen. Hofstee: ‘Steeds vaker kreeg ik mensen in de zaak die lijkbleek van de schrik en honger voor mij stonden. Net afgestudeerd of gepromoveerd wilden ze een borreltje en een snack nemen bij de Faculty Club tot ze de prijzen op de kaart zagen. Die liegen er niet om! Toegegeven, daar krijg je dan ook wat voor, maar bij ons krijg je er meer voor: lekker veel bitterballen, ook vegetarische. En dat bestelden ze dan ook. Ik zat op een avond thuis op de bank met mijn vrouw en zei ineens: “Ik zie een kans!”

Omnia-manager David Duku: ‘Bij ons kun je delegaties en klanten in stijl ontvangen. Daar zijn de prijzen natuurlijk ook een beetje naar. We serveren heerlijke speciale biertjes met namen als Pieper en de borrelhapjes zetten de smaakpapillen op scherp. En het regent complimenten over hoe het er hier uitziet. Maar het telefoontje van de heer Hofstee heeft mij toch aan het denken gezet.’

De Berg zal onder eigen naam een plekje krijgen in de Faculty Club. ‘Voor de wat kleinere portemonnee’, zeggen beide heren eendrachtig. Duku: ‘Zo kan iedereen van dit prachtige etablissement genieten en toch ook de innerlijke mens verzorgen. Win-win, zeg ik.’ Na een rondgang op de campus is duidelijk dat dit idee kans van slagen heeft. Uit een peiling onder 43 studenten en medewerkers blijkt dat de stap om een borreltje te pakken in de Club zal toenemen. Hofstee: ‘Een tipje van de sluier. We zijn nu speciaal een soort kapsalon aan het ontwikkelen om ook bij ons de smaakpapillen te laten tintelen. Ik denk nu aan Duku’s delight. Maar ik sta open voor suggesties.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.