Steun voor uitwonende student

Maandelijks 165 euro erbij om inflatie te compenseren.
Foto Shutterstock

De toeslag komt bovenop de basisbeurs van 280 euro per maand die het kabinet per 1 september 2023 wil gaan invoeren, schrijft de NOS op basis van Haagse bronnen.

De maatregel is tijdelijk en duurt een jaar. De steun zou een half miljard euro kosten. Bij de hoogte van de toeslag is rekening gehouden met de stijging van het minimumloon met tien procent. De beurs voor thuiswonende studenten wordt niet verhoogd. Volgens regeringspartijen VVD, D66, CDA en ChristenUnie zouden ouders voldoende worden gecompenseerd met andere maatregelen.

Prinsjesdag

De toeslag geldt alleen voor het studiejaar 2023/24 jaar, omdat het kabinet hoopt dat de inflatie op den duur zal gaan afnemen. Komende dinsdag (Prinsjesdag) worden de maatregelen officieel bekendgemaakt. Eind augustus meldde RTL Nieuws al dat het kabinet in de nieuwe Rijksbegroting 250 miljoen euro wilde uittrekken om de basisbeurs voor uitwonende studenten een jaar lang te verhogen. Precieze bedragen werden toen niet genoemd.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.