Smaken van WUR: Roemeense erwtenstoofpot

Razvan Costache, masterstudent Plant Sciences, kookt Roemeense erwtenstoofpot.
Razvan Costache, masterstudent Plant Sciences

In de WUR-gemeenschap kom je alle smaken van de wereld tegen. Razvan Costache (24), masterstudent Plant Sciences, deelt dit recept voor een makkelijke Roemeense erwtenstoofpot.

‘Mijn moeder maakte dit gerecht vrijwel elke week toen ik klein was. De meeste Roemeense gerechten zijn bewerkelijk en staan uren op het vuur, maar dit is een makkelijk recept dat mij aan thuis doet denken.’

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram erwten
  • 2 wortels
  • 1 flinke ui
  • 2-5 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 300 gram rundvlees
  • 100 ml tomatensaus
  • zonnebloemolie, zout, peper, paprikapoeder, dille

Bereiding

  1. Hak de ui en de knoflook fijn. Snijd de wortel in dobbelsteentjes;
  2. Snijd het rundvlees in kleine stukjes;
  3. Verhit een laagje zonnebloemolie in een pan en voeg het vlees toe;
  4. Bak het vlees gedurende 3 minuten, voeg dan de ui, knoflook en wortel toe;
  5. Voeg zout, peper en paprikapoeder naar smaak toe en kook gedurende 5 minuten;
  6. Voeg 100 ml tomatensaus toe, meng het geheel en voeg vervolgens water toe tot de ingrediënten bedekt zijn;
  7. Breng het water aan de kook en laat gedurende 15-20 minuten doorkoken tot de saus is ingedikt;
  8. Voeg de erwten en 100 ml water toe en kook opnieuw tot de saus is ingedikt;
  9. Voeg zout, peper en dille toe naar smaak.

Win een Lunchbon!
Deel jouw recept met Resource en win een Aurora-eetbon van 10 euro: resource@wur.nl.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.