Gezocht: 76 gestolen medailles

Een inbreker stal tachtig medailles. Vier daarvan zijn inmiddels weer terecht.
De medailles voor de inbraak. Foto Frederieke Slager

Op woensdag 20 april werd er ingebroken in de kamer van bachelorstudent Biotechnologie Frederieke Slager (20), Zij woont in een studentenhuis in Duivendaal.

‘Toen ik na training geven mijn kamer weer binnenkwam, zag ik dat mijn hele bed overhoop was gehaald. De dief heeft mijn laptop laten liggen, maar wel al mijn medailles meegenomen. De punaises waarmee die aan de muur hingen lagen overal op de grond. Niemand had iets gezien.’

Slager behaalde de medailles tijdens haar carrière als synchroonzwemster. ‘Dat heb ik tien jaar gedaan, waarvan de laatste vijf jaar op hoog niveau. Toen ik ging studeren ben ik ermee gestopt, maar de medailles hingen aan de muur, als trofee: de beloningen voor al die uren hard werken in het water. Als het even niet goed met me ging of als ik stress had, keek ik ernaar en dacht ik: doorvechten, dan komt het goed.’

Goud

De medailles zijn niet veel geld waard. ‘Het zijn geen Olympische medailles, dus als je ze wilt omsmelten, kost het meer moeite dan dat het iets oplevert. Maar voor mij zit er wél veel emotionele waarde aan. Bijvoorbeeld de eerste medaille en de laatste medaille die ik heb gewonnen of dat we in mijn laatste jaar met het team eindelijk die gouden plak wonnen na meerdere keren zilver. Die gouden plak wil ik het liefste vinden, die staat symbool voor het bereiken van het doel dat ik voor ogen had als zwemster. Het is ook de mooiste medaille.’

Frederieke Slager (voorste rij, tweede van links) met haar ploeg na het behalen van het kampioenschap. Foto Frederieke Slager

In de bosjes

Na een tip op Facebook vond Slager vier medailles terug vlakbij theater De Junushoff in de bosjes aan het water. ‘Ik hoop dat ik meer tips krijg. Het liefst wil ik de hele tijd verder zoeken, maar volgende week heb ik tentamens, dus qua timing gaat dat ‘m niet worden. Een vriendin van me neemt binnenkort misschien een metaaldetector mee, dan kunnen we in het park verder zoeken of we iets kunnen vinden.’ Slager heeft aangifte gedaan van de inbraak.

Iets verdachts gezien, of misschien wel medailles? Stuur een mailtje naar frederieke.slager@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.