Sleutelfiguren: Floris Gerritsen

'Leuk om met studenten te werken want ze zijn gemotiveerd en enthousiast'
Foto: Guy Ackermans

Ze zijn onmisbaar op de campus: schoonmakers, conciërges, cateraars, tuinmannen, receptionisten – de lijst is lang. Resource zoekt deze sleutelfiguren op. Dit keer Floris Gerritsen (28), technisch assistent en onderwijsassistent fysische levensmiddelentechnologie in Axis.

‘Samengevat zorg ik ervoor dat alles in het lab van fysische levensmiddelentechnologie werkt zodat studenten experimenten voor hun thesis kunnen uitvoeren. Zo geef ik samen met mede-technisch assistenten introducties over de werking van apparatuur en doen we waar mogelijk het onderhoud aan apparatuur zelf. Regelmatig loop ik een rondje in het lab om te zien hoe alles verloopt en of studenten veilig werken. Ik spreek ze erop aan als iets beter kan of als er een gevaarlijke situatie ontstaat. Ik wijs ze er bijvoorbeeld op als ze te korte broeken dragen, want onbedekte huid kan door gevaarlijke stoffen verbranden. Het is vervelend als ze dan geïrriteerd worden, of als ik het vaker moet herhalen.

Ook coördineer ik praktijklessen voor vakken van fysische levensmiddelentechnologie. Ik zorg ervoor dat alle benodigde spullen aanwezig zijn, de begeleiders weten met welk experiment ze helpen en studenten weten wat ze van het practicum moeten verwachten. Tijdens corona konden de praktijklessen doorgaan, maar daar hadden we wel extra werk aan. We moesten meer handhaven en registreren, bijvoorbeeld wie welk apparaat bediende, wie op welk lab zat, wie corona had. Ik hoop dat ik binnenkort meer tijd heb voor andere dingen, zoals voor mijn eigen onderzoekjes. Als internen of bedrijven iets willen weten over aangeleverde samples zoek ik dat voor ze uit.

Het is leuk om met studenten te werken want ze zijn gemotiveerd en enthousiast

Vroeger interesseerde school me niet echt. Na het vmbo ben ik laboratoriumtechniek gaan doen en daarna hbo-chemie. Ik vond de combinatie van koken met chemicaliën en het technische van de apparaten leuk. Na mijn studie werkte ik op een lab waarbij ik elke dag precies hetzelfde deed – oersaai. Nu werk ik hier anderhalf jaar en dit is veel leuker. Het werk is afwisselender en leerzamer, onder meer door al die verschillende studenten. Iedereen is anders en je leert en hoort van iedereen iets nieuws. Het is leuk om met studenten te werken want ze zijn gemotiveerd en enthousiast. Ik merkte bijvoorbeeld dat ze blij waren om naar de campus te komen om experimenten te doen. Sommigen zijn even oud als ik, waardoor ik moet oppassen dat ik afstand bewaar en dat het niet te familiair wordt.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.