Nieuwe vrienden maken in de kerstvakantie

Het Winter Break-programma kan doorgaan, ondanks lockdown. 140 studenten hebben zich opgegeven.
Sergi Domenech’s Winter Activity Group. Foto Sergi Domenech

De deelnemers zijn blij dat er toch activiteiten zijn en dat ze de mogelijkheid hebben om anderen te ontmoeten. Het activiteitenprogramma Winter Break is georganiseerd door het Student Service Center, Student Training & support en verschillende Wageningse studentenverenigingen.

Lisa Nguyen, projectleider Diversity & Inclusion (voor studenten), coördineert het Winter Break-activiteitenprogramma. ‘Sommige internationale studenten kunnen helaas niet naar hun vrienden en familie dit jaar. Wij organiseren dit programma zodat zij nieuwe mensen uit andere landen en van andere studies kunnen leren kennen om samen mee op te trekken. Door de recente coronamaatregelen hebben wij veel activiteiten moeten annuleren, waaronder veel sportactiviteiten en een speurtocht. Gelukkig kunnen veel andere activiteiten nog wél doorgaan.’

Iets leuks doen

Sergi Domenech (26) is masterstudent Organic Agriculture en komt uit Spanje. ‘Ik heb me aangemeld voor de activiteiten omdat ik graag nieuwe mensen leer kennen en leuke dingen doe. Drie weken geleden ben ik vanuit Spanje teruggekomen naar Wageningen om mijn thesis te schrijven. Ik heb me aangemeld voor zowel losse activiteiten als groepsactiviteiten. Soms worden ze gecombineerd: de pubquiz was bijvoorbeeld open toegankelijk, maar daar heb ik samen met mijn groepje aan meegedaan. Dat was erg leuk.’

‘Maandag heb ik mijn groepje leren kennen toen we de doos met spullen voor groepsactiviteiten gingen ophalen. We komen uit Saudi Arabië, Japan, Nederland en ik dus uit Spanje. Vandaag komen we weer bijeen om iets te ondernemen. Wat precies beslissen we later. Misschien ansichtkaarten schrijven, cake of koekjes bakken, of een filmavond houden. De sfeer in ons groepje is goed, men voelt zich comfortabel.’

Kerstmis op z’n Nederlands

Hiteshree Koli (24) is masterstudent Food Technology en komt uit India. ‘Omdat de vliegtickets naar India drie keer zo duur zijn geworden, kon ik niet naar huis tijdens de kerstvakantie. Ik overwoog even om door Europa te gaan reizen, maar aangezien we nu in een lockdown zitten, voelde het veiliger om in Wageningen te blijven. Toen ik van de activiteiten hoorde, heb ik me gelijk aangemeld.’

‘We zijn een groepje van vier met een Nederlander, een Chinees en twee studenten uit India. We hebben al een paar activiteiten gedaan: ansichtkaarten schrijven voor vrienden en familie en ansichtkaarten schrijven voor bejaarden. We hebben ook meegedaan aan de pubquiz. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen en ik vind het mooi dat er een Nederlander in ons groepje zit die kan uitleggen hoe kerstmis in Nederland wordt gevierd. In India vieren we het namelijk niet echt.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.