ongeWOON: De Koffiebarak

De bewoners verkopen fairtrade producten.
Vlnr: Ashlea, Ivet, Saoirse, Judith. Foto: Guy Ackermans.

Huis: De Koffiebarak
Bewoners: Judith Alkema, Ashlea Byrne, Maxwell Chesal, Ivet Andres Munoz, Karsten Pawellek en Saoirse Shannon.
Ongewoon omdat: Ze fairtrade producten verkopen

Ashlea: ‘De Koffiebarak bestaat al sinds de jaren ‘90. We verkopen fairtrade koffie, thee, chocola en wijn vanuit de kast op de gang. Het concept is eigenlijk altijd min of meer hetzelfde geweest. Officieel zijn we geopend tussen tien en tien, maar als er iemand aanklopt – niemand gebruikt ooit de bel – en we zijn in de keuken, dan doen we open.’

Ivet: ‘Oh, hebben we een bel? Ik zou niet weten hoe die klinkt.’

Saoirse: ‘Het huis voelt echt als één grote familie. We eten altijd samen en zijn best wel veel thuis. Volgens mij is dat hier altijd zo geweest.’

Ashlea: ‘We gaan zelfs samen op reis naar Zuid-Afrika. Ik maakte het plan om naar huis te gaan deze winter, ik kom er vandaan namelijk, en vroeg of er iemand zin had mee te gaan. Nou, dat escaleerde vrij snel. Voor ik het wist was het hele huis aan boord.’

Ivet: ‘We gaan het hele huis een maand lang onderverhuren. De mensen die hier komen wonen gaan voor Nina (de kat, red.) en de kippen zorgen.’

Saoirse: ‘Eens in de zoveel tijd organiseren we Droef Café. Dan toveren we het huis om tot een café voor de buren. De laatste keer was rond Halloween. We hadden pumpkin pie gemaakt, quiche en natuurlijk veel koffie en pumpkin spiced latte. Hier in de hoek van de woonkamer speelde een band.’

Ivet: ‘Het was hun eerste optreden. Het was stampvol, het was zo druk dat er mensen buiten moesten staan, terwijl het echt koud was.’

Saoirse: ‘Het geld dat we verdienen met Droef Café gaat altijd naar een goed doel.’

Ashlea: ‘Heel veel feesten zijn er de laatste tijd niet geweest, maar we hadden wel een goeie Pride Party. We zijn namelijk niet alleen bekend vanwege de koffie, we zijn ook het enige huis op Droevendaal dat volledig queer is.’

Wil jij ook met jouw bijzondere huis in Resource? Mail naar resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.