Intranet: gouden tip van onze redactie

Hoe het dagelijkse Resource-nieuws weer naar boven komt.
Iemand wijst aan waar de Resource-widget zit op een computerscherm. Foto Willem Andrée

Het nieuwe WUR-intranet is vorige week online gegaan. Resource moest helaas de prominente plek rechts bovenin inleveren. We geven je hier de gouden tip om het Resource-nieuws weer naar boven te halen.

Op het nieuwe intranet zijn bovenin – direct in het zicht als je het intranet opent – vier blokjes te zien met berichten. De grote afwezige in deze dagelijkse nieuwsvoorziening is Resource. Wij zijn naar beneden verplaatst in wat een ‘widget’ heet. Voordeel van een widget: je kunt ze verplaatsen. En dat is gelukkig niet zo ingewikkeld:

Zoek op de homepage van intranet naar het blokje Resource. Linksboven in het rechthoekje zie je een vierkantje, bestaande uit twaalf stippeltjes. Ga daar met je muis naar toe en er verschijnt een soort plusje met pijltjes: klik daar met je linker muisknop op en sleep Resource naar boven, tot net onder de vier blokjes, voor je dagelijkse dosis onafhankelijk journalistiek over wat er speelt bij WUR en de mensen van WUR.

Zijn we dan helemaal niet meer bovenaan te zien? Gelukkig wel: om de twee weken staat daar een aankondiging als het nieuwe magazine is verschenen (de eerstvolgende is er op 4 november). Dan kun je die of digitaal lezen of uiteraard uit de bakken halen in de gebouwen op de campus.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.