ongeWOON: De Rechtbank

Overal in huis is het thema rechtbank: van weegschalen tot hamers.
Foto: Sven Menschel

Huis: De Rechtbank
Wie: Rebecca Hagos (23) Leonne Mulder (21), Jet van de Merwe (21), Tommy Veltman (20), Daan Kisteman (22), Hein Koopmans (22), Koen van Raaij (19), Masha Hulleman (19), Anne Elke van der Molen (21) en HJ Krabbenborg (18).
Ongewoon omdat: Het huis bestaat uit een voormalig advocatenkantoor, een garage en een antiquair die in 2015 zijn opgegaan en omgebouwd tot één studentenhuis.

Daan: ‘Dit huis bestaat uit een voormalig advocatenkantoor, een oude garage en een atelier. In 2015 zijn die aan elkaar gebouwd en zijn er allerlei wandjes geplaatst. We zitten nu in de woonkeuken, wat eerst de binnentuin van het advocatenkantoor was. De oude garage heet nu de Genotskamer. Toen De Rechtbank pas een studentenhuis was, stonden er zelfs nog oude motoren in de garage. Nieuwe huisgenoten moesten daar dan tussen slapen. Op dit moment logeert er een eerstejaars die nog geen kamer heeft.’

Leonne: ‘Het achterste deel van het huis heet het Slettenhuis. Die naam is bedacht door de eerste twee bewoners die in dat deel van het huis woonden, die hadden soms een losbandige periode.’

Jet: ‘Overal in ons huis vind je het thema rechtbank. Er zijn muurschilderingen met Vrouwe Justitia en we hebben ook zo’n weegschaal hangen.’

Daan: ‘We hebben een muur waarop we elkaars ‘sjaars-momenten’ opschrijven. Sjaars is kort voor eerstejaars. Op die muur staan alle onbenullige momenten van huisgenoten die iets doms of onwetends hebben gedaan.’

Masha: ‘Ook is er een huishamer. In plaats van recht spreken, kunnen huisgenoten die vertrekken zich daarmee het huis uit slaan. Dan doen ze verf op de hamer en laten ze zo hun afdruk achter. Dat doen alle oud-Rechters. Op dit moment is de hamer echter ‘gebrast’, oftewel gestolen door een ander studentenhuis. We krijgen ‘m terug als we een borrel voor ze organiseren.’

Wil je ook in Resource met jouw bijzondere huis? Mail naar resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.