Campusbewoners: Time-Travelling Milkman

Dit bedrijf extraheert vet-ingrediënten uit zonnebloemzaden om plantaardige zuivel te verbeteren.

Time-Travelling Milkman extraheert vet-ingrediënten uit zonnebloemzaden en levert deze aan producenten van roomkaas en kwark om plantaardige zuivel met meer romigheid en voedingswaarde te maken. Vorig jaar kreeg de start-up geld van wetenschapsfinancier NWO om het productieproces te verbeteren, deze zomer investeerden Oost NL en Shift Invest samen 550.000 euro om de productie van plantaardige vetten op te schalen.

‘Vorig jaar werkten we nog vooral in het lab’, legt productontwikkelaar Saskia Tersteeg van Time-Travelling Milkman uit. ‘Afgelopen jaar hebben we een klantenbestand opgebouwd en met die klanten samen producten ontwikkeld. We staan nu op het punt op industriële schaal te produceren.’

We staan op het punt op industriële schaal te produceren

Time-Travelling Milkman heeft inmiddels twee eindproducten: poeder en crème van zonnebloempitten. Elk eindproduct heeft een ander bereidingsproces. De start-up werkt samen met verschillende fabrieken om deze producten op de markt te brengen, maar droomt ervan over enkele jaren een eigen fabriek te hebben. Tersteeg studeerde Food Technology bij WUR, oprichter Dimitris Karefyllakis was promovendus bij de leerstoelgroep Food Process Engineering en medeoprichter Costas Nikiforidis is naast adviseur van Time-Travelling Milkman onderzoeker bij Biobased Chemistry and Technology. Tersteeg: ‘We hebben het lab van de Food Process Engineering groep nog lang kunnen gebruiken, maar we verhuizen deze maand van Plus Ultra II naar het agrobusinesspark in Wageningen, waar we een eigen lab krijgen.’

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer Time-Travelling Milkman.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.