Volle collegezaal weer toegestaan

Docenten die in periode 2 een grotere collegezaal willen, mogen zich melden.
Collegezaal Collegezaal in Aurora. Foto Guy Ackermans

Vanaf 25 september hoeven studenten geen mondkapjes meer op in de onderwijsgebouwen en kunnen docenten weer lesgeven aan grotere groepen dan 75 studenten. De maximum groepsgrootte voor tentamens was al op 20 september vervallen.

De versoepelingen vallen midden in periode 1 van het academisch jaar. Het lesrooster van deze periode is nog gebaseerd op maximaal 75 studenten per les en dat gaat de afdeling Roostering niet halverwege de periode aanpassen. Docenten die lesgeven in een grote onderwijszaal, kunnen nu meer dan 75 studenten toelaten. Voor docenten in kleine zalen blijft de situatie hetzelfde.

Contact

Het rooster voor onderwijsperiode 2, die eind oktober begint, was al gemaakt door de afdeling Roostering voordat de versoepelingen werden doorgevoerd. Dat betekent dat alle collegezalen, net als in periode 1, zijn  geroosterd voor een maximale capaciteit van 75 plaatsen. Docenten die een grotere collegezaal nodig hebben, moeten contact opnemen met roostering@wur.nl De andere docenten, die al in een ruimere zaal zijn ingedeeld of geen extra plaatsen nodig hebben, hoeven niet aan de bel te trekken.

Voor de onderwijsperiodes 3 en 4 gaat de afdeling Roostering ervan uit dat alle coronamaatregelen zijn opgeheven, dus dat de maximale zaalcapaciteit wordt benut. Dat kan natuurlijk nog veranderen, als dit najaar het aantal coronabesmettingen weer oploopt en de regering nieuwe maatregelen afkondigt.

In elk geval wil WUR alle tentamens weer op de campus houden. Alleen bij hoge uitzondering mogen studenten het tentamen thuis online doen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.