Smaken van WUR: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Matteo Grella (22), masterstudent Food Technology, deelt een Italiaans recept.
Matteo Grella (22), masterstudent Food Technology. Foto: Luuk Zegers

In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. Matteo Grella (22), masterstudent Food Technology, deelt een Italiaans recept.

‘Toen ik klein was, had mijn vader vanwege zijn werk weinig tijd om te koken. Hij kende twee simpele gerechten waar ik uit mocht kiezen. Van dit gerecht bestaat de saus uit slechts drie ingrediënten: knoflook, olijfolie en chilipeper. Ik heb ansjovis toegevoegd, maar die kun je ook weglaten.
Je kunt mij trouwens inhuren als kok. Ik laat stap voor stap zien hoe je een gerecht maakt. Zo krijg je niet alleen een heerlijke maaltijd, maar leer je meteen hoe deze te bereiden. Geïnteresseerd? Boek mij op Instagram: matteo_grella98.’

Ingrediënten (voor twee personen)

  • 250 gram spaghetti
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 hele chilipeper
  • 3 teentjes knoflook, gepeld
  • 3 ansjovis, en wat extra voor de garnering
  • 12 muntblaadjes gemengd met 4 eetlepels paneermeel

Bereiding

  1. Verwarm de olie in een koekenpan op laag vuur;
  2. Voeg de ansjovis toe en roer tot de ansjovis in de olie is opgenomen;
  3. Voeg de knoflook en de chilipeper toe;
  4. Kook intussen de spaghetti in een grote pan water;
  5. Verwijder de knoflook zodra deze goudbruin is uit de koekenpan. Verwijder de chilipeper pas als de spaghetti gaar is of de peper openbarst;
  6. Giet de spaghetti af, maar houd een beetje water achter;
  7. Voeg de gekookte spaghetti met het water toe aan de olie en roer goed door.
  8. Opdienen gegarneerd met paneermeel en muntblaadjes en een of twee ansjovisjes;
  9. Tip: leg de peper en knoflook erbij op het bord, deze kunnen door de pasta gesneden worden voor een heerlijke smaakexplosie;
  10. Buon appetito!

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten! resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.