Dagboek van een beheerder: ‘De Aziatische studenten vormen een lange, nette rij’

Het wordt met de dag stiller en leger in en rond de flats van Idealis.
Tekst: Eugene van Meteren.

Het wordt met de dag stiller en leger in en rond de flats van Idealis. Maar aan het einde van een stille dinsdag, hoort beheerder Eugene van Meteren opeens toch rumoer.

Ons land en de rest van de wereld zijn in de greep van het coronavirus. Premier Mark Rutte heeft een intelligente lockdown afgekondigd. Intussen werkt 90 procent van het personeel van Idealis thuis, maar we zijn uiteraard telefonisch en via de mail bereikbaar voor onze bewoners.

Na het besluit van de intelligente lockdown was er nog een beetje bedrijvigheid in en rondom het gebouw waar ik werk, maar elke dag wordt het rustiger, leger en stiller. Normaal gesproken staat de parkeerplaats vol met auto’s, nu staat er bijna niks: een verloren auto met een Italiaans kenteken. Ik ga ervan uit dat het voor de eigenaar niet mogelijk is om terug te keren naar zijn of haar familie in het thuisland.

Op het kantoor is het ook muisstil, het enige wat ik af en toe hoor, is het geluid van de telefoon die overgaat of het geluidje op de computer als er een mail binnenkomt. Ook deze dinsdag zie ik de hele dag vrijwel niemand in en rondom het gebouw, maar rond een uur of vijf in de middag wordt het opeens onrustig.

 Er komt wit busje aanrijden. Asian Snacks staat er op de zijkant 

Ik hoor stemmen en zie jongens en meiden van Chinese afkomst, allemaal met mondkapjes, zich buiten verzamelen. Ik word nieuwsgierig en vraag me af wat er aan de hand is. Er komt wit busje aanrijden. Asian Snacks, Fresh Fruits & Vegetables staat er op de zijkant. De studenten maken buiten een nette lange rij van wel 20 meter. De eigenaar van het busje opent de schuifdeur en een pakketje met etenswaren gaat naar de eerst wachtende. Dan is de volgende in de rij aan de beurt en ga zo maar door.

Op het zelfde moment komt er een auto aanrijden met toezichthouders. Ze stappen uit en geven instructies dat iedereen netjes anderhalve meter afstand moet bewaren. De studenten geven er gehoor aan en doen netjes een stapje achteruit.

Het is een bizar, surrealistisch tafereel. Maar het is ook de realiteit van dit moment.

Eugene van Meteren is beheerder bij Idealis. Hij schrijft voor Resource over zijn belevenissen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.