[no]WURries: Zal ik lid worden van een vereniging?

'Ik wil mensen ontmoeten, maar ik wil tijd overhouden voor mijn studie.'

Gezelligheid

Ik kan je alleen maar aanraden om bij een vereniging te gaan. Ze zijn er in alle soorten en maten; je vindt er altijd een die bij je past. Sommige verenigingen organiseren eens in de maand een activiteit, andere wekelijks of bijna dagelijks. Verken de verenigingen die aansluiten bij een van je hobby’s of sporten. Ik ben zelf actief bij een sportvereniging en daardoor heb ik elke week gezelligheid om naar uit te kijken.

Jelte Zeekaf, masterstudent Biologie

Later kan ook

Ik raad je aan om lid te worden van de studievereniging, al is het maar voor de korting op boeken en de studiegerelateerde uitjes. Bovendien ontmoet je er studiegenoten. Het kost zoveel tijd als jij erin wilt stoppen. Studentenverenigingen vergen wat meer tijd, vooral in het eerste jaar. Dat is niet erg, maar dan moet je wel een vereniging kiezen waar je je echt thuis voelt. Twijfel je? Dan kun je altijd later nog lid worden.

Robin Tas – alumnus en online redacteur Corporate Communications & Marketing

Vind een klik

Kijk goed rond bij de verschillende verenigingen. Misschien kom je mensen tegen met wie je een klik hebt. Het is mijn ervaring dat lid zijn van een vereniging je studentenleven verrijkt terwijl je toch voldoende tijd hebt om te studeren. Bovendien leer je binnen een vereniging leden kennen die dezelfde studie doen als jij. Dat is handig, want zij kunnen je tips en adviezen geven over de studie.

Bas Volkert, bachelorstudent Bedrijfs- en consumentenwetenschappen

Afleiding

Studeren aan de WUR is hard werken, dat zal ik niet ontkennen. Je moet voldoende tijd investeren om je tentamens te halen. Volgens de universiteit moet je daarvoor ongeveer acht uur per dag aan je studie besteden. De overige uren en de weekenden zijn vrije tijd. Mijn advies is om op die momenten afleiding te zoeken van je studie bij studenten-, studie- of sportverenigingen. Zelf ben ik lid van drie verenigingen naast mijn studie en dat werkt goed.

Marta Battistel, masterstudent Biologie

Nuttige vaardigheid

Ik raad je aan om lid te worden van een studie- of studentenvereniging. Je ontmoet dan makkelijker nieuwe, gezellige mensen en je doet leuke – en soms domme – activiteiten. Het maakt je studentenleven meer de moeite waard en bovendien onvergetelijk. De balans tussen studie en vrije tijd is wel lastiger, maar de rest van je leven zul je ook werk en privé moeten combineren. Bovendien zijn andere leden ook studenten: zij begrijpen dat je sommige evenementen overslaat om te studeren.

Jonas Fuchs, masterstudent Aquacultuur en Beheer van Mariene Hulpbronnen

Next WURry: Hospiteren

Heb jij advies of tips voor deze Wurrier? Of heb je zelf goede raad nodig? Mail je tips of vraag (maximaal 100 woorden) vóór 10 september naar resource@wur.nl tav noWURries.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.