Campusbewoners: Project 0

Dit bedrijf verbindt modeontwerpers aan modebewuste jongeren en levert textiel en kleding.

Lonne van Doorne, masterstudent bij Milieuwetenschappen, doet een project bij Enactus, de studentenorganisatie voor ondernemerschap. Samen met drie andere studenten bedacht ze een start-up op het gebied van mode en zero waste. ‘We begonnen met niets, dus leek Project 0 (nul) een goede naam.’

‘We willen modeontwerpers verbinden met modebewuste jongeren. Wij leveren het textiel – meest textielresten – en gebruikte kleding. Onze co-creators maken daar originele kleding op maat van die aan jouw wensen voldoet. Op die manier bevorderen we het hergebruik van materialen.’

We willen modeontwerpers verbinden met modebewuste jongeren

Project 0 heeft tot dusverre meerdere workshops georganiseerd, waarvoor ontwerpers en kledingmakers worden uitgenodigd om originele kleding te maken van textielresten en oude kleding. Textiel dat overblijft, wordt bijvoorbeeld in een kussen of sprei verwerkt. ‘We hebben inmiddels een community van 15 tot 20 kledingmakers. Als de coronaregels versoepelen, willen we workshops organiseren in leegstaande winkelpanden in stadscentra, zodat mensen kunnen zien wat onze co-creators maken.’ De start-up richt zich op de trendy kledingmarkt voor jongeren tussen 15 en 30 jaar. ‘We willen ook online verkopen, maar eerst moeten mensen ons leren kennen.’ Project 0 verkoopt geen kleding, het faciliteert het samenbrengen van vraag en aanbod. ‘We krijgen een percentage van elke transactie’, zegt Van Doorne, die te vinden is in Plus Ultra II.

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer Project 0.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.