Eerste bewoners in nieuwe complex Churchillweg

Een week na de oplevering wonen de eerste studenten in het nieuwe Idealis-complex.
Churchillweg 2. Foto Coretta Jongeling

Het was jarenlang een doorn in het oog van veel Wageningers: het leegstaande terrein op de hoek van de Stadsbrink, beter bekend als Kirpestein. Ooit stond er het gelijknamige autobedrijf, maar dat werd in 2004 gesloopt. Althans, niet helemaal. Ruim vijftien jaar lang bleef er een klein hoekje van het gebouw staan, terwijl de rest van het terrein overgroeide met planten, als parkeerplaats werd gebruikt en er zo nu en dan actie werd gevoerd tegen de leegstand.

Churchillweg 1970
Dezelfde plek rond 1970. Foto: Historische Vereniging Oud Wageningen.

Nu is de plek dan eindelijk weer in gebruik, als studentencomplex Churchillweg. Het gebouw biedt ruimte aan 127 studenten, in 45 zelfstandige kamers en 82 met gedeelde faciliteiten. De vloer glimt nog en alles ruikt nieuw. Masterstudent Ruimtelijke Planning Stijn Peeters is net verhuisd naar één van de spiksplinternieuwe studio’s. Een hele upgrade vergeleken met Campus Plaza, waar hij hiervoor woonde. ‘Twee jaar geleden wilde ik graag op de uni wonen, dichtbij Forum waar ik meestal les heb. Maar de afgelopen anderhalf jaar was er weinig te doen op de campus, dus wilde ik toch liever in het centrum wonen. Toen deze kamers beschikbaar kwamen was dat een gouden kans.’

Peeters in zijn nieuwe kamer

Studio plus

De verdiepingen hebben een mix van studio’s en afdelingen met gedeelde faciliteiten. Een goed idee, vindt Peeters. ’Als je in een studio woont, heb je toch wat minder sociale contacten, je kan daar makkelijker vereenzamen. Ik denk dat ze expres het complex gemengd hebben opgezet om te stimuleren dat je iedereen erbij betrekt. En het werkt: de eerste dag dat ik hier aan het schilderen was, kwam er iemand van de gedeelde gang vragen of ik zin had om koffie te komen drinken.’

Tevreden met de verhuizing dus? ‘Ja, het is echt het beste van twee werelden. Je hoeft niet je badkamer te delen, maar je hebt toch een soort van huisgenoten. Het enige “nadeel” is dat de kamer groter is dan mijn vorige, ik heb eigenlijk niet genoeg spullen voor deze ruimte.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.