WUR-studenten succesvol op de Spelen

Genieten van Femke Bol, Emma Oosterwegel en Frédérique Matla.
Foto: Eric van Leeuwen

WUR-studenten Emma Oosterwegel (23, Bodem, Water, Atmosfeer), Femke Bol  (21, Communicatiewetenschappen) en Frédérique Matla (24, Gezondheid en Maatschappij) kunnen met twee bronzen medailles en een gouden plak terugkijken op een succesvolle Olympische Spelen in Japan. Bol maakt kans op nóg een podiumplaats.

Matla won vandaag (vrijdag 6 augustus) goud met de Nederlandse hockeyvrouwen. Alle acht wedstrijden in Tokio werden gewonnen, in de halve finale besliste Matla tegen Engeland de eindstand op 5-1. In de finale werd Argentinië met (3-1) verslagen.

Oosterwegel realiseerde gisteren – samen met college atlete Anouk Vetter – een historische zevenkamp. Vetter pakte zilver, Oosterwegel brons. De WUR-studente brak bovendien diverse persoonlijke records in de beste meerkamp van haar leven met onder meer horden en speer.

Bol won woensdag met een Europees record een bronzen medaille op de 400 meter horden. Gisteren leidde ze de estafettevrouwen naar de olympische finale 4×400 meter, dus er kan voor haar nog een medaille bijkomen. Die finale is morgen (zaterdag 7 augustus) om 14.30 uur (Nederlandse tijd).

Studeren

Presteren in twee werelden, hoe doe je dat eigenlijk? ‘Ik ben mijn studie meer gaan spreiden’, zei Oosterwegel daar eerder over in een interview met Resource. ‘Ik volg niet elke periode twee vakken en er is meer tijd voor atletiek. Ik wilde graag mijn bachelor in drie jaar halen, maar dat was niet te combineren. Ik maak me inmiddels geen zorgen meer over wanneer ik mijn studie afrond. Het heeft geen haast.’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.