Blog: Lekker lang weg

Een paar maanden naar het buitenland onbetaalbaar? Nee hoor, Emma heeft tips.
Emma Mouthaan

Ik ben op vakantie in Portugal. Al bijna twee maanden zelfs. Ik heb mijn studio in Wageningen niet onderverhuurd omdat mijn vriend en ik niet precies weten hoe lang we wegblijven. Als ik dat vertel, krijg ik bijna altijd de reactie ‘huh, maar je bent toch een skere student? Hoe kan je dat nou weer betalen, zo lang op vakantie en dubbele huur?!’

Nou lieve lezers, ik zal mijn geheim verklappen: Portugal is helemaal niet zo duur! Zo is een klein appartement via AirBnB in Porto, waar we nu verblijven, zo’n 800 euro per maand in het laagseizoen en loopt het richting 1200 euro per maand in het hoogseizoen. Aangezien wij met z’n tweetjes zijn, ben je dus maar 400 euro tot 600 euro kwijt per maand. Best netjes toch?

De overige kosten van het leven hier zijn even duur als in Nederland (zoals boodschappen), of goedkoper (zoals uit eten gaan). Ook zijn we doorgegaan met werken in de twee maanden dat we hier nu zitten, dus geen wegvallende inkomsten. Voor het geld hoef je zo’n leven in het buitenland als digital nomad dus niet te laten!

Voor het geld hoef je zo’n leven in het buitenland als digital nomad dus niet te laten!

Voor ons was dit – nu werk en studie nog vooral online zijn – het perfecte moment om werken en wonen in het buitenland eens uit te proberen. Onze dagen hier lijken nog best wel op onze dagen in Nederland: ‘s ochtends lopen we naar de bakker voor een broodje voor ons ontbijt, dan werken of studeren we een paar uurtjes en aan het eind van de middag gaan we de hort op of genieten we van het weer in de gemeenschappelijke tuin die bij het appartement zit, heerlijk! Safe to say, wij zijn fans!

Enne, mocht dat werken in het buitenland toch nog een stapje te ver voor je zijn, maar wil je wel relatief goedkoop wat langer op vakantie, dan heb ik nog een tip voor je: boek AirBnB’s voor precies 4 weken, in plaats van 3 of 5 weken. In de meeste gevallen krijg je namelijk 50 procent korting wanneer je precies 4 weken boekt, waardoor 3 weken duurder zou zijn dan 4 weken, zelfs als je besluit na 3 weken alweer terug naar huis te gaan. Fijne vakantie!

Emma Mouthaan (25) is masterstudent Molecular Nutrition and Toxicology en volgt daarnaast een master Schrijven aan de VU. Emma blogt over studeren en financiën op haar website De Skere Student. Eerder schreef ze ook over fashion en eten.

Meer blogs:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.