Zes manieren om de zomer te vieren

Er mag weer van alles! Resource helpt je kiezen.

Het lijkt erop dat de ergste coronastorm is gaan liggen en dus mag er opeens van alles weer. Is je brein deze overdaad aan opties niet meer gewend en heb je keuzestress? Geen nood, wij helpen je kiezen!

Live muziek

Weer af en toe les volgen op de campus is zilver, samen genieten van live muziek met een drankje in de hand is goud. Popupop heeft de zomer al volgepland. Het aanbod variëert van de melodische pop van Roosmarijn, die optreedt in de Grote Kerk en begeleid wordt door een danseres, tot psychedelische rock van Yīn Yīn in het Junuspark. Maar maakt het eigenlijk uit wie er precies speelt, na al die tijd?

https://www.popupop.nl/

Boeren

Wil je meer leren over groenten verbouwen of geiten houden én ben je wel benieuwd hoe een Nederlandse boerderij er van dichtbij uitziet? Geef je op voor de Farm experience internship. Je leert van alles over duurzame landbouw, maar niet alleen door lezingen en workshops, je gaat het ook echt meemaken. Twee weken verblijf je op een boerderij naar keuze om te ervaren hoe het praktische werk eraan toegaat. Je krijgt hier ook nog eens 3 ECTS voor. Only in Wageningen.

https://www.boerengroep.nl/research-education/fei/

Tropisch warm

Je weet het maar nooit met de Nederlandse zomer. Valt het weer tegen, of kan het jou niet warm genoeg zijn, ga dan naar de sauna! SpaVeluwe zit naast het treinstation in Lunteren, dus je bent er zo (veertig minuten met het OV, een uur fietsen voor meer sportieve saunagangers). Naast pittig zweten, kan je er ook eindeloos lang in het buiten-bubbelbad hangen, een massage nemen of lekker lunchen. Heb je het niet zo op blote mensen? Elke zaterdag kan je er gekleed terecht.

https://spaveluwe.nl/

(Niet) genieten van voetbal

Met z’n allen het EK-voetbal kijken op groot scherm zit er waarschijnlijk nog even niet in. Althans, op het terras of in de kroeg. Wat jij met je huisgenoten doet, staat daar natuurlijk los van! Dus leef je uit, verf je woonkamer oranje, hang een beamer op en ga ervoor. Hou het feest wel een beetje bescheiden, een corona-explosie zo vlak voor iedereen geprikt is, daar zit niemand op te wachten. Mocht je een hekel hebben aan voetbal, dan is dit je kans om heerlijk ongestoord in de uiterwaarden te chillen, zonder stress je boodschappen te doen of je eigen sport-uurtje te plannen bij de Bongerd. Enjoy!

Kilometers kanoën

Toch weer even helemaal klaar met al die mensen om je heen? Huur een kano! Je start in Veenendaal en kan vanaf daar helemaal door het binnenveld kanoën, over het eeuwenoude Grift-kanaal. Gegarandeerd heel erg groen en heerlijk rustig, je ziet hooguit wat vissers en schaapjes. Het is best een eind, negen kilometer tot aan Rhenen, dus keer op tijd om als je niet zo geoefend bent. Je kan er ook voor kiezen om de kano in te leveren aan het eind van de Grift in Rhenen, dat kost iets extra.

https://kanoverhuurveenendaal.nl/

ISOW weekend

Heb je na 1,5 jaar eenzame opsluiting in je kamer wel wat behoefte aan nieuwe (internationale) contacten? ISOW organiseert een Epic vs Pandemic weekend van 2 t/m 4 juli, met allerlei activiteiten waarbij je in sneltreinvaart nieuwe vrienden maakt. Denk aan dansworkshops, een pubquiz, de ISOW-lympics… Je hoeft geen lid te zijn van ISOW om mee te doen maar het scheelt je wel geld. Alle activiteiten zijn coronaproof ontworpen dus bereid je voor op een live, 3D-ervaring met echte mensen. Wat hebben we dat gemist…

https://www.isow-wageningen.com/

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.