Smaken van WUR: Aguachile

David Cristobal Muñoz, masterstudent Biosystems Engineering, neemt ons mee naar Mexico.
David Cristobal Muñoz, masterstudent Biosystems Engineering, uit Mexico

In de WUR-gemeenschap zijn alle smaken van de wereld te vinden. David Cristobal Muñoz, masterstudent Biosystems Engineering, neemt ons mee naar Mexico.

‘Aguachile is een gerecht uit de westelijke kustregio van Mexico. Het komt oorspronkelijk uit Mazatlán en is zeer geschikt als anti-katerontbijt. Voor een Mexicaan is het onmogelijk om niet te houden van dit pittige en frisse gerecht dat zo perfect combineert met een koel glas bier. Het is een goed gerecht om te eten voor of na een feest. Aguachile herinnert me altijd aan momenten dat we met carnaval op het strand zaten en naar banda-muziek luisterden.

Ben je niet zo’n pittig-liefhebber? Maak het gerecht dan wat minder spicy. Ook dan is het nog steeds heerlijk!

Ingrediënten

(voor vier personen)

  • 400 gram grote rode garnalen
  • 2 komkommers
  • 2 rode uien
  • 4 Habanero of serrano pepers (afhankelijk van hoe spicy je het wilt)
  • 4 grote (groene) citroenen
  • Verse koriander, zout en peper

Bereiding

  1. Pel de garnalen en snijd ze over de lengte doormidden;
  2. Schil de komkommer, snijd over de lengte doormidden en verwijder de zaadjes en snijd in halve-maan-stukjes;
  3. Snij de pepers en de uien in stukjes;
  4. Meng het citroensap, de koriander, de pepers, zout en peper;
  5. Doe de garnalen in een schaal en giet het citroen-pepermengsel eroverheen. Laat 30 minuten staan in de koelkast;
  6. Roer de komkommer en de rode uien er doorheen;
  7. Serveer met tostadas (geroosterde tortilla).

Welk gerecht doet jou aan thuis denken? Deel het met Resource zodat we allemaal kunnen meegenieten! resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.