Studentensportevenement met 72 deelnemers

Thomas van Polen (23) won de achtste editie van het Wageningse studentenschaaktoernooi.
Foto Shutterstock

Het Wageningse studentenschaaktoernooi had dit jaar 72 deelnemers en is daarmee het grootste Wageningse studentensportevenement van dit collegejaar. Het toernooi werd gespeeld op maandag 12 april om 19:30 en was volledig online.

Het toernooi werd georganiseerd door Thymos in samenwerking met de Schaakvereniging Wageningen. De 72 deelnemers speelden ieder zeven partijen in een toernooi dat in totaal twee uur duurde. De partijen duurden zeven minuten, plus drie seconden per gespeelde zet (het zogenoemde ‘increment’). Vier spelers wonnen zes van de zeven potten; Thomas van Polen (23) won het toernooi op basis van onderling resultaat en prestatiepunten. ‘Vorig jaar werd ik vierde. Ik ben blij met de overwinning, alles zat mee.’

Potjes tussen het leren door

WUR-student Van Polen begon samen met zijn beste vriend met schaken op de basisschool in groep 6, maar verloor na een paar jaar interesse toen ze bij de senioren gingen meedoen. Anderhalf jaar geleden is hij weer begonnen, toen hij samen met een vriend iemand zag schaken. ‘Die vriend begon me gelijk uit te dagen en te zeggen dat hij goed was. Toen we speelden ging het gelijk op. Sindsdien spelen we vaak potjes tussen het leren door.’

Sinds corona is online schaken de nieuwe norm. Van Polen: ‘Met zoveel tijd achter de laptop is af en toe een potje schaak tijdens college wel verleidelijk, dus dat het toernooi online was vond ik geen probleem. Wel vind ik online schaken een stuk minder intens en het is natuurlijk mooi om een tegenstander in het echt te zien zweten over een verloren positie.’

Schaakvereniging Wageningen heeft een verslag van het toernooi gepubliceerd.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.