Kijkje in Wageningse studentenhuizen

Het instagramaccount Studentenstad Wageningen deelt videotours door Wageningse studentenhuizen.
De opname van een van de huistours. Foto Francine Sloot

Wie benieuwd is naar het leven in verschillende Wageningse studentenhuizen, kan een kijkje nemen op Instagramaccount Studentenstad Wageningen. Daar verschijnen sinds een aantal weken met regelmaat videotours die doen denken aan een studentikoze versie van MTV Cribs.

Van hechte mannenhuizen met studentikoze gebruiken en tradities tot rustigere huizen waar studenten hun eigen ding doen maar soms ook goed wordt gechilled.

De videotours zijn een initiatief van Francine Sloot (22), student Communication & Life Sciences en commissaris promotie bij de Wageningse Kamer van Verenigingen, een overkoepelend orgaan dat de Wageningse studentenverenigingen vertegenwoordigt. Eén van haar functies is om de content te verzorgen van het Studentenstad Wageningen, een account dat het doel heeft om Wageningen als studentenstad te promoten.

Biertje en brainstormsessie

‘Toen ik in januari met deze functie begon, ging ik nadenken: hoe kun je Wageningen op een leuke manier in beeld brengen in deze tijd? Er is niet veel gaande. Het idee voor videotours door studentenhuizen ontstond omdat dat dé plek is waar het studentenleven nu plaatsvindt. ’

Sloot nodigde haar Nji-Sri dispuutsgenoot Lars Hegeman uit voor een biertje en een brainstormsessie. ‘Hij maakt filmpjes. We hebben samen het concept uitgewerkt en een oproep geplaatst. Een week later was de eerste huisvideo gedraaid.’ Inmiddels staan er alweer vijf videotours online. ‘Ieder huis is weer anders en overal is er weer een andere groepsdynamiek. Dat maakt het zo leuk.’ Meer opnames staan al gepland. ‘Zolang studentenhuizen mee willen doen, willen wij er wel mee doorgaan.’

Bekijk de videotours op de Instagram van Studentenstad Wageningen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.