Campusbewoners: UmaMeats

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: UmaMeats in Plus Utra II.

UmaMeats maakt hamburgers en worsten met zeewier. Door het vlees te verrijken met zeewier, vervangt de start-up vet door vezels en gezonde inhoudsstoffen, waardoor gezonde, lekkere en sappige burgers en worsten ontstaan. Die gingen vooral naar kantines van allerlei bedrijven die hun personeel gezonder willen laten eten. Totdat de coronacrisis toesloeg en deze kantines dicht gingen. Van de ene op de andere dag raakte Mendelt Tillema, oprichter van de startup, 95 procent van de omzet kwijt.

Van de ene op de andere dag raakte Mendelt Tillema, oprichter van de startup, 95 procent van de omzet kwijt.

Tillema studeerde Plantenwetenschappen en raakte gefascineerd door zeewier, een natuurlijk gewas voor gezonde voeding waarvoor geen extra land nodig is. Hij ontwikkelde zijn bedrijf in 2018 met behulp van Startlife, had twee producten en een afzetmarkt, maar toen sloeg corona toe.

Het afgelopen jaar gebruikte hij om zijn zeewierproducten verder te verbeteren. Hij werkte aan een betere samenstelling van de wieren voor de smaak en een nog hogere voedingswaarde. Ook werkte hij aan slimmere productieprocessen en het verbeteren van de supply chain. Een student Consumentenwetenschappen doet momenteel (afstudeer-)onderzoek om te bepalen welke communicatiestrategie UmaMeats daarbij het beste kan volgen. UmaMeats zit in de Starthub in Plus Ultra II en dat levert Tillema een groot netwerk op. Zo kon hij onlangs zijn zeewierburgers pitchen bij veertig inkopers van Duitse voedingsbedrijven die langskwamen op de campus.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.