WUR Council zoekt weer promovendi

Wageningse promovendi kunnen zich tot 23 april verkiesbaar stellen voor de medezeggenschapsraad.
Stempotloden Foto Shutterstock

Begin juni zijn er verkiezingen om een nieuwe PhD-vertegenwoordiging in de WUR Council te kiezen. Dan nemen de huidige twee promovendi in de WUR Council, Robin Barten en Frances Widjaja, na een jaar afscheid. Wie worden hun opvolgers?

Geïnteresseerde promovendi konden zich op 6 april op de hoogte stellen wat het werk in de WUR Council inhoudt. Widjaja en Barten gaven online uitleg. Op 15 april om 14.00 uur zal er nogmaals een informatiebijeenkomst zijn.

Contractverlenging

De WUR Council kost qua tijdsbesteding gemiddeld 1 tot 2 dagen per week gedurende een academisch jaar. Barten: ‘Belangrijk is om hierbij te melden dat de bestede tijd volledig wordt vergoed door middel van contractverlenging aan het einde van je PhD.’ Het werk bij de WUR Council bestaat uit stukken lezen, onderling overleg en vergaderen met de raad van bestuur. Je leert strategisch te onderhandelen. De promovendi kunnen ook zelf onderwerpen aankaarten. Zo zette Barten de gratis Nederlandse les voor buitenlandse medewerkers op de agenda van de medezeggenschap.

Op dit moment gaat veel aandacht uit naar de corona-exitstrategie van WUR. Is de huisvesting op campus voor de promovendi straks nog even krap als voor de coronacrisis? En hoeveel dagen per week kunnen de promovendi straks op kantoor zitten? Ook denkt Barten dat vertraging van PhD-onderzoek als gevolg van corona een belangrijk onderwerp blijft. In veel gevallen is de toegekende verlenging van hun contract niet voldoende, stelt hij.

Promovendi kunnen zich kandidaat stellen tot 23 april. Voor verdere informatie kunnen geïnteresseerden zich melden bij Secretariaat COR-GV (secretariaat.cor-gv@wur.nl) of contact opnemen met robin.barten@wur.nl. Meer informatie op intranet.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.