Typical Dutch: Actie(f)

'Ik besloot te achterhalen wat het geheim was achter die energieke houding.'
Illustratie: Henk van Ruitenbeek

Een jaar geleden kwam ik naar Nederland als masterstudent Plant Science in Wageningen. Naast de typische Nederlandse gewoonten als fietsen, vroeg avondeten en veel groepswerk, viel me op dat Nederlanders altijd graag ‘in shape’ zijn en een heel actieve werkhouding hebben. Dat beviel me wel en ik besloot te achterhalen wat het geheim was achter die energieke houding. Ik lette goed op, keek goed om me heen en toen wist ik: het geheim is lichamelijke oefening.

Sport en lichamelijke activiteit blijken een belangrijk onderdeel van de Nederlandse lifestyle, of het nou fietsen is, of wandelen, hardlopen of teamsporten.

Inmiddels is sport ook onderdeel van mijn dagelijks leven geworden

Vanuit mijn kamer heb ik uitzicht op een straat vol mensen die hardlopen en op sportvelden waar zowel kinderen als volwassenen en hun coaches allerlei verschillende sporten aan het doen zijn.

Ik vind dat heel inspirerend en inmiddels zijn sport en lichamelijke activiteiten ook onderdeel van mijn dagelijks leven geworden. Ik ervaar daardoor meer energie en motivatie, ook voor mijn studie en dagelijkse taken. Ik daag mezelf uit om meer te fietsen en te wandelen en ik ben begonnen met fitness, aerobics en zumba bij sportcentrum De Bongerd. Helaas kan ik vanwege corona nu niet naar de sportschool, maar gelukkig is er een app waarmee ik virtueel lessen kan volgen. Ik sport nu in mijn kamer.

Ik ben hard op weg om een Typische Nederlander te worden door een Fysiek Actieve Nederlander te worden.

Dinah Faith Nabudadiri, masterstudent Plant Science uit Uganda

Heb jij een leuke anekdote over een ‘typisch Nederlands’ ervaring? Stuur hem ons (max 275 woorden)! Beloning bij plaatsing: 25 euro en een pot Nederlandse snoepjes. resource@wur.nl

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.