[no]WURries: De rek is eruit

Je hoort het overal: de rek is eruit. Hoe blijf je gemotiveerd? Deel je tips hier met collega's.

Niet normaal

‘Sinds kort besef én accepteer ik steeds meer dat dat wat het “normaal” was voor corona, niet mijn normaal is. In de middag, tijdens college, ga ik tegenwoordig wel eens naar het bos voor een wandeling. Want colleges volgen, doe ik blijkbaar efficiënter in de nacht: wanneer niemand mij belt, mailt of appt en het huis muisstil is. Mijn enige advies is dan ook: gebruik deze bizarre tijd om je eigen normaal te ontdekken. Want wat al die tijd normaal was, hoeft niet normaal te zijn voor jou. En hou je eigen normaal zoveel mogelijk aan – ook als alles straks weer “normaal” wordt.’

Laura Bergshoef, masterstudent Climate Studies en Geo-Information Science

Herkenbaar

‘Heel herkenbaar. Mijn werk als HR-adviseur is erg veranderd sinds we allemaal thuis werken, ik mis het echte contact met mensen. Het helpt mij om regelmatig bij te praten met collega’s en om structuur aan te brengen in mijn dagen. Op tijd beginnen, regelmatig even bewegen en ’s avonds bewust de werkdag afsluiten. De ene keer lukt dat beter dan de andere keer, maar dat is niet erg. Ik vind dat we trots mogen zijn dat we nu al een jaar laten zien dat WUR ondanks alles “gewoon” kan doordraaien. Daar mogen we af en toe best eens bij stilstaan.’ 

Maud van Boxel, HR-adviseur concernstaf

Kunst

‘Ik zoek motivatie in kunstprojecten. Kunst is mijn grote passie. Zo heb tijdens ik deze toch wel eenzame periode het project “je ideale werkplek” bedacht vanuit de behoefte aan live-contact. Samen met mijn collega’s van de medezeggenschap maken we een interactief kunstwerk via persoonlijke gesprekken en een bijzondere bijdrage van iedere deelnemer. Zo leer ik op mijn manier mijn collega’s kennen, thuis bij een kopje koffie of tijdens een wandeling op de campus.’

Clementine Sluijsmans, ambtelijk secretaris WUR Council

Naar buiten

‘Wat door corona echt veranderd is, is ons computergebruik: we zitten (nog) veel meer achter dat stomme scherm. Volgens mij is dat echt killing. Ik probeer bewust om computeruren zo beperkt mogelijk te houden, zowel voor werk als privé. Laptop dicht en naar buiten: daar krijg ik energie van.’

Vincent Oostvogels, promovendus bij Dierlijke Productiesystemen

Structureren

‘Wat mij helpt, is structuur aanbrengen. Ik stel kleine deadlines voor mezelf, dan weet ik waar ik naar toe wil werken en krijg ik motivatie om het voor die tijd af te hebben. Verder maak ik een dagplanning. Als ik een planning maak met wat ik wil gaan doen per dag, of met to do’s, ben ik meer gemotiveerd om die taken uit te voeren zodat ik ze kan afvinken. Wat mij ook helpt is beginnen met een onderdeel wat ik het leukste vindt. Dan krijg ik toch weer zin om verder te werken. Ook werk ik graag met mindmaps zodat ik het grotere geheel kan zien. En als laatste: mij helpt het om over het onderwerp praten met anderen want dan realiseer ik me weer wat ik er zo leuk aan vindt.’

Sanne, student Biologie (volledige naam bekend bij de redactie)

Next WURry: Corona-cocon-fase

Heb jij advies of tips voor deze Wurrier? Of heb je zelf goede raad nodig? Mail je tips of vraag (maximaal 100 woorden) vóór 9 april naar resource@wur.nl tav noWURries.

Lees ook:

Je moet inloggen om een comment te plaatsen.