Campusbewoners: Kazuhisa Goto

Op de campus bevinden zich zo’n 100 bedrijven. In Resource stellen we ze aan je voor. Dit keer: Kazuhisa Goto.

NARO, de overheidsorganisatie voor landbouwkundig onderzoek van Japan, en WUR willen graag samenwerken. Daarom zit Kazuhisa Goto op de Wageningse campus.

NARO lijkt sprekend op Wageningen Research. Waar WUR de Elstar-appel heeft ontwikkeld, is de smakelijke Fuji-appel veredeld door NARO. Er werken 3.300 mensen bij NARO, verdeeld over zes onderzoekstations op de Japanse eilanden, vertelt Goto. De marketingonderzoeker zit sinds 2017 op de campus om gezamenlijke onderzoeksprojecten op te zetten. NARO wil samen met WUR enkele problemen aanpakken, zoals de vergrijzing en arbeidstekorten in de Japanse landbouw en klimaatverandering.

NARO wil samen met WUR problemen aanpakken zoals de vergrijzing en arbeidstekorten in de Japanse landbouw

De eerste samenwerking is inmiddels van start gegaan: een roboticaproject voor datagedreven aardappelteelt. Maar op kleinere schaal gebeurt er veel meer, geïnitieerd door een gezamenlijke conferentie in 2020 waaraan 440 onderzoekers van WUR, NARO en bedrijven deelnamen. Er zijn inmiddels meer dan tien NARO-onderzoekers bij Wageningse groepen gestationeerd. Daarbij gaat het om Food & Biobased Research, Plant Breeding en Economic Research. De Japanse onderzoekers zitten hier 1 of 2 jaar en gaan dan weer terug. En er zijn nieuwe projecten in de maak, zoals een project met de Animal Sciences Group op het gebied van mestmanagement en broeikasgassen in de veehouderij en de ontwikkeling van 3D-foodprintingsystemen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.