Blog: Soggen met Real Housewives of Beverly Hills

Geld maakt wel gelukkig, vindt blogger Emma. Net als questionable Netflix-series kijken.
Emma Mouthaan

Deze week heb ik tentamens en daardoor had ik de afgelopen paar dagen nogal last van studieontwijkend gedrag. Dat kan nogal een struggle zijn, maar uit ervaring weet ik dat ik persoonlijk het beste met sog-induced uitstelgedrag om kan gaan door er ruimte aan te geven op specifieke tijden. In dit geval elke avond na 20:00 uur, maar zeker niet overdag.

Zo kwam het dat ik vorige week het eerste seizoen van de realityshow Real Housewives of Beverly Hills (RHOBH) keek. Normaal gesproken niets voor mij, maar het is bijna tentamenweek, dus dan zijn questionable Netflix-keuzes aan de orde van de dag – bij mij tenminste!

In dat eerste seizoen lijkt alles relatief lekker te lopen, maar in de latere seizoen (of als je net zoals ik op Wikipedia spiekt) kom je er achter dat er serieuze problemen schuilgaan achter de mooie, publieke levens van deze dames, zoals alcoholisme, huiselijk geweld, echtscheidingen en zelfs zelfmoord.

Doordat de dames flink in de slappe was zitten, kunnen ze meteen naar een psycholoog

De les die veel mensen hieruit zullen trekken is: geld maakt niet gelukkig. Maar is dat ook echt zo? Naar mijn idee maakt geld namelijk wel (tot op zekere hoogte) gelukkig! Een voorbeeld: doordat de dames flink in de slappe was zitten, kunnen ze meteen naar een psycholoog, in plaats van maandenlang op een wachtlijst te staan, ze kunnen naar de beste klinieken voor hun alcoholproblemen, ze kunnen bodyguards inhuren als ze eenmaal weg zijn gegaan bij hun gewelddadige partner, etc.

Natuurlijk lost dit hun problemen niet op, maar het maakt ze wel een stuk kleiner en behapbaarder, waardoor de dames minder stress hebben. Waarschijnlijk zullen ze daardoor gelukkiger zijn dan wanneer ze precies dezelfde problemen hadden gehad terwijl ze maar $100 op hun bankrekening hadden staan.

Geef je geld uit aan ervaringen en niet aan spullen

Mocht je zelf op zoek zijn naar manieren om gelukkiger te worden van je geld, dan heb ik nog wel wat tips voor je, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en het eerste seizoen van de RHOBH: geef je geld uit aan ervaringen en niet aan spullen, gebruik je geld om iets goed te doen voor anderen (tip: als je geld doneert aan bepaalde goede doelen krijg je korting op je aangifte inkomstenbelasting), kies voor veel kleine genoegens in plaats van enkele grote en sluit geen overbodige verzekeringen af, want dat is zonde van je geld.

Emma Mouthaan (25) is masterstudent Molecular Nutrition and Toxicology en volgt daarnaast een master Schrijven aan de VU. Emma blogt over studeren en financiën op haar website De Skere Student. Eerder schreef ze ook over fashion en eten.

Meer blogs:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.