Dagboek van een beheerder: Draak

Ik kijk haar aan en probeer mijn lach in te houden, dit probleem heb ik nog nooit eerder meegemaakt.

Een vriendelijke Afrikaanse dame speekt mij aan: ‘Mr. Eugene, I have an issue. I just arrived a few days ago. And during the night I can not sleep. Is it possible for you to come to my room? I want to show you the problem I have.’ Een paar uur later loop ik over de afdeling richting haar kamer. Ze staat me met een grote glimlach op haar gezicht op te wachten. Als ik de kamer binnen kom, zie ik dat ze een gemeubileerde kamer bij Idealis heeft gehuurd. Ze kijkt me aan en wijst naar het bed, ik kijk naar het bed en vervolgens weer naar haar. Ik begrijp niet zo goed wat ze bedoelt. Nogmaals wijst ze naar het bed en wederom kijk ik naar het bed. ‘You see? That’s my problem.’ Ik heb nog steeds echt niet door wat ze mij duidelijk wil maken en ik vraag haar of ze het wil uitleggen. ‘I bought a linen package at Idealis and on the duvet cover is a big Chinese fire breathing dragon. Sometimes when I wake up in the night, I  look at my duvet cover and the moonlight is shining on those big creepy eyes of the dragon and I get really, really scared.

Ik kijk haar aan en probeer mijn lach in te houden

I jump out of the bed, take the duvet cover and throw it in the corner of the room.’ Ik kijk haar aan en probeer mijn lach in te houden, dit probleem heb ik nog nooit eerder meegemaakt. Maar ik zie in haar ogen dat ze het echt meent. Ik onderdruk mijn lach en vertel dat ze naar het kantoor van Idealis kan komen voor een nieuw  linnenpakket zonder motief. ‘Thank you Mr. Eugene, you did not make a fool out of me, thank you for solving this problem.’

Eugene van Meteren is beheerder bij studentenhuisvester Idealis. Hij schrijft voor Resource over zijn belevenissen.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.