One World Week is terug. Online

Tijdens de One World Week staat diversiteit centraal.
One World Week wereldvlaggen Illustratie Shutterstock

In 2020 kon de One World Week niet doorgaan vanwege de corona-uitbraak. Dit jaar zal het evenement wél doorgaan, aldus Lisa Nguyen van Student Service Centre.

‘Tijdens de One World Week vieren we diversiteit in de breedste zin van het woord’, zegt Nguyen. ‘Denk aan cultuurverschillen van internationale studenten en medewerkers, maar ook diversiteit op het gebied van gender, religie, handicap, enzovoort. Het is een week waarin we verschillen omarmen en inclusie vieren.’

Volledig online

De activiteiten, waaronder een festival, het sporttoernooi WUR Olympics en een veelvoud aan workshops en lezingen, vinden normaal gesproken op de campus plaats. Dit jaar zal de One World Week volledig online zijn.

‘Er is een breed scala aan activiteiten’, zegt Nguyen. ‘Er is een lezing over onbewuste vooroordelen: hoe gaat ons brein om met diversiteit? Hoe kun je onbewuste vooroordelen wegnemen of verminderen? Ook is er de workshop Cultural Dimensions, waarin je inzicht krijgt in verschillende culturele dimensies die van invloed zijn op communicatie, het opbouwen van relaties en samenwerken.’

Blinde gesprekken

Bij Blindfolded Conversation gaan mensen met elkaar in gesprek zonder elkaar te zien. Nguyen: ‘Vroeger was dat offline, nu doen we dat online. Pas aan het einde van het gesprek krijg je elkaar te zien. Op die manier leer je elkaar kennen zonder de vooroordelen die je hebt zodra je iemand ziet.’

Genderbread person is een workshop over gender, georganiseerd door SHOUT, de Wageningse LGBTQ+vereniging. ‘Gender is een van die dingen die iedereen denkt te begrijpen, maar de meeste mensen begrijpen het niet’, zegt Nguyen. ‘Tijdens de workshop leer je meer over genderidentiteit, genderexpressie, biologische sekse en seksuele geaardheid.’

Dansen

In plaats van de WUR Olympics organiseren Thymos, ISOW en ESN dit jaar gezamenlijk een online Dance Battle. ‘De WUR Olympics kun je moeilijk online vervangen, dus hebben we het een hele andere invulling gegeven.’

De One World Week valt dit jaar in de week van 22 tot en met 26 maart. Een volledig overzicht van alle activiteiten is hier te vinden.

Lees ook:

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.