Sleutelfiguren: Caroline Verhoeven-Poelhekke

Vaak moet ik ook eerst laten zien dat niet alles bruin, blauw en groen hoeft te zijn in deze sector.
Foto: Guy Ackermans

Ze zijn onmisbaar op de campus: schoonmakers, conciërges, cateraars, tuinmannen, marketing-assistentes – de lijst is lang. Resource zoekt deze sleutelfiguren op. Dit keer Caroline Verhoeven-Poelhekke (55), designer/ ontwerper bij WUR Lelystad, Open Teelten.

‘In mijn vorige werk vloog ik als ontwerper van de catalogus van de Wehkamp de wereld over met modellen, fotografen en stylistes; een groot contrast met vormgeving voor de agrarische sector. Nadat mijn baan bij Wehkamp verdween, heb ik nog even als vormgever voor een lingeriemerk gewerkt. Alweer elf jaar geleden zag ik een vacature als interim vormgever bij WUR Lelystad en ben ik blijven plakken.

Nu werk ik veel met onderzoekers, dat is relaxter dan de snelle concurrentie in de modewereld. Mijn product is meestal de afsluiting of promotie van een onderzoeksproject. Daarbij is het voor mij als beelddenker de uitdaging de gedachten van wetenschappers om te zetten in beeld. Mijn klanten willen vaak veel vertellen, maar ik laat zien dat beeld krachtiger werkt dan lappen tekst. Als ze dat zelf ook ervaren, begint het te leven en denken ze creatief mee. Dat is ontzettend leuk. Vaak moet ik ook eerst laten zien dat niet alles bruin, blauw en groen hoeft te zijn in deze sector. Ik heb veel vrijheid in mijn werk doordat mijn klant vaak de expertise bij mij laat. Als het lukt om samen tot een mooi resultaat te komen dan is dat de kroon op het werk van de onderzoeker en onthoudt het publiek hun onderzoek. Het is dankbaar werk.

Ik haal overal inspiratie uit: van winkels tot de natuur. Ik kan mijn ei het beste kwijt in het in korte tijd ontwerpen van posters, labels, logo’s en infographics. In de toekomst wil ik meer tijd voor inspiratie maken en mij verdiepen in nieuwe cursussen om bij te blijven. Nu heb ik het daar vaak te druk voor.

Ik laat zien dat beeld krachtiger werkt dan lappen tekst

Hoewel ik graag hard doorwerk, heb ik ook moeten leren pauze te nemen, want lang zitten in één houding is niet bevorderlijk voor je rug. Dat blijft een uitdaging, want als ik in het ontwerpproces zit werkt doorgaan in mijn flow het beste. In de toekomst houden we werken met Teams erin, het is zo makkelijk je ontwerp te delen en te sparren. Ik word daar heel enthousiast van!’

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.